RAKITIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA: / 'Osvajanje supruge mi je bila najteža stvar u životu, teža nego osvajanje Lige prvaka'

Image
Foto: Instagram

O sportskoj uspješnoj i trofejima bogatoj karijeri Ivana Rakitića, veznog igrača Barcelone i dokapetana hrvatske nogometne reprezentacije, sve se manje ili više zna.

20.9.2017.
10:07
Instagram
VOYO logo

Španjolska Marca prenosi Rakitićevu priču kako je upoznao suprugu u prvim danima života u Sevilli i kako mu je jedan trenutak nervoze u potpunosti promijenio i obogatio život. A sve je započelo riječima 'Vidiš li onu konobaricu? Oženit ću se s njom'.

Uz priznanje da je iz nekog razloga bio nervozan, predložio je svom bratu Dejanu, s kojim je stigao u Sevillu na potpis ugovora po transferu iz Schalkea, da popiju još jedno piće. Pokazat će se da su to bile riječi koje će mu promijeniti život jer upravo je tada vidio nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg je dana Rakitić potpisao ugovor sa Sevillom, a sljedeća tri mjeseca živio u hotelu u kojem je lijepa konobarica radila. Tražio je kuću u koju će preseliti i 'svakoga dana silazio do bara kako bi naručio kavu i Fantu od naranče', a sve, zapravo, samo da bi je vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da se zove Raquel. Nije govorila engleski, a ja nisam govorio kastiljski. Tako sam svakog dana kazivao jednu te istu stvar: 'Dobro jutro, Raquel. Kavu i Fantu od naranče.' Ne znam to objasniti, pored nje sam se osjećao drugačije. Počeo sam polako učiniti španjolski jezik, nije mi išlo dobro pa sam koristio ruke kako bih objasnio. Njoj je to bilo zabavno, nalikovalo je na Tarzan i Jane priču."

U braku su Ivan i Raquel od 2013., a priznao je Rakitić da je svemu prethodilo 20-30 'odbijenica' koje mu je ona uručila kada ju je pozivao van. I pritom je uvijek imala ispriku ili o poslu ili spavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je pronašao kuću činilo se da je svemu došao kraj, no Rakitić nije odustajao. Vraćao se svaki dan u hotel popiti kavu.

"Bilo je smiješno koliko sam kave pio", prisjeća se hrvatski nogometaš tih dana, kao i dana kad mu je Raquel objasnila zašto ne želi s njim izaći. Kazala mu je da je nogometaš i da postoji mogućnost da sljedeće godine otiđe iz države. Ispričala se i rekla mu je 'ne'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je i bilo sve do trenutka kad Rakitić nije saznao da Raquel ne radi već da u hotelu večera sa sestrom. Zaputio se ondje i pozvao je na večeru. Otad su nerazdvojni, a iza njih je šest godina veze, četiri godine braka i dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njeno osvajanje bilo je najteže što sam u životu napravio, teže od osvajanja Lige prvaka", opisao je Rakitić put do sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo