BOLESNO / Pobjednik u šamaranju završio deformiranog lica: Natečena masa šokirala svijet, stvara se 'zvijer' u mozgu; 'Možete dobiti Alzheimera. Je li vrijedno toga?!'

Image
Foto: Screenshot - Twitter - You Tube

Power Slap League izazvala kontroverze u SAD-u, a RXF Slap League općenito u borilačkom sportu nakon ozljede Sorina Comsa

20.1.2023.
11:28
Screenshot - Twitter - You Tube
VOYO logo

Borbe su uvijek atrakcija i svojevrsna mistifikacija u sportskom svijetu - nešto vrijedno divljenja i naklona zbog svih opasnosti koje vrebaju iza ugla i napora, kao i odricanja. Međutim, natjecanje u profesionalnom šamaranju naišlo je na kontroverze.

Image
[VIDEO] KRVNIČKI SE I DO BESVIJESTI MLATE U PODZEMNIM GARAŽAMA: /

Ove kontroverzne i surove borbe graniče s normalnim

Image
[VIDEO] KRVNIČKI SE I DO BESVIJESTI MLATE U PODZEMNIM GARAŽAMA: /

Ove kontroverzne i surove borbe graniče s normalnim

A zahvaljujući Dani Whiteu, čovjeku koji je ošamario svoju ženu - najmanje dvaput - prije nekoliko tjedana, taj (ne)sport je sada sankcioniran u SAD-u i dostupan na mainstream TV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana Whiteova Power Slap League ipak nije jedina "igra" u gradu zabave i atrakcije. Ljudi već neko vrijeme zarađuju na ovom spektaklu. Nedavno, na RXF Slap League događaju u Rumunjskoj, vidjeli smo koliko brutalan navodni sport može biti.

Sorin Comsa je pobijedio na dotičnom događaju, ali je pritom vidljivo kako mu je lice pretvoreno u natečenu masu, javlja poznati borilački portal Bloodyelbow.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovdje dolje je Comsa kako nakon toga pokazuje svoje oštećeno lice. Užasno izgleda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi borilački sportovi, kao i mnogi drugi sportovi, užasni su i loši za mozak. Svaki udarac u glavu može uzrokovati dugotrajnu štetu. Zato svakom tko se bavi borilačkim sportovima treba skinuti kapu. Riskirati zdravlje nije mala niti bezazlena stvar...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potres mozga" je dobro poznata dijagnoza, ali pogrešan izraz za simptome koje često vidimo kada netko dobije snažan udarac u glavu. Ti simptomi često uključuju gubitak svijesti, osjetljivost na svjetlo i mučninu.
Udarci koji uzrokuju simptome potresa mozga dovode do kronične traumatske encefalopatije (CTE), stanja u kojem protein nazvan tau nagriza vitalne strukture u mozgu.

Tau utjecaj na mozak može dovesti do ekstremnih promjena raspoloženja, nedostatka kognitivne svijesti, depresije i povećanog rizika od suicidalnosti, piše američki portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, znanost je pokazala da svaki udarac u glavu može uzrokovati oslobađanje taua u mozgu. To je bilo koji udarac, ne samo onaj koji izaziva simptome koje obično povezujemo s potresima mozga.

Dakle, kada je riječ o MMA-u, bez obzira na to da li borac odbije - amortizira jak udarac ili ga baš pogodi i strese od glave do pete poput struje, tau se uvijek oslobađa u njihovom mozgu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U borbi, spektaklu u kojem je jedina opcija udariti u nečiju glavu bez ikakvih obrambenih metoda da se to zaustavi, gotovo će svaki natjecatelj vjerojatno pustiti tau (isti protein koji uzrokuje Alzheimerovu bolest) u svoj mozak. Opet pitamo jesno. Da li je vrijedno toga?!" - piše Bloodyelbow.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo