PREKRASNA GESTA EDINA DŽEKE, KOJU JE NAPRAVIO U NAJVEĆOJ TAJNOSTI, PROCURILA U JAVNOST: / Ovo daje vjeru u - ljude!

Image

Harunu je za liječenje u Turskoj trebalo oko četiri tisuće eura

30.10.2018.
20:54
VOYO logo

Bosanskohercegovački nogometni "dijamant" Edin Džeko, osim na nogometnom terenu, briljira i van njega. Ne da briljira, nego - rastura! Jer, gesta koju je ovog puta napravio vrijedna je pljeska i vjere kako u ovo današnje vrijeme kad se gleda najviše na sebe, ipak ima nade u bolje sutra, ovo daje vjeru u - ljude. Džeko je, naime, platio kompletne troškove liječenja malenom Harunu Kapu koji pati od TAR sindroma, piše Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o bolesti uslijed koje dolazi do deformacije ekstremiteta, a Harunu je za liječenje u Turskoj trebalo oko četiri tisuće eura. Obitelj bolesnog dječaka objavila je da je prikupljen novac za liječenje a naknadno je izašlo na vidjelo da je dječakov dobročinitelj upravo slavni nogometaš, iako je u ovom slučaju želio ostati anoniman...

NE BISTE TREBALI PROPUSTITI OVAJ POGODAK EDINA DŽEKE: Prethodio mu je rekordan broj dodavanja za ovosezonsku Ligu prvaka

Harunu uplaćen novac od anonimne osobe u iznosu od 4.000 eura

'Dragi naši, javljamo se uz veoma lijepe vijesti. Harunu je uplaćen novac za operaciju od anonimne osobe u iznosu od 4.000 eura. Novcem koji smo sakupili plaćamo put do Turske i hotel. Hvala anonimnom čovjeku koji je uplatio ovaj iznos. Hvala portalima koji su podijelili našu priču. Hvala svim prijateljima koji su učestvovali u šest akcija. Hvala svim ljudima koji su podijelili naš apel. Svi ste vi dio jedne velike i teške priče', poručila je Harunova obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Roma's Bosnian striker Edin Dzeko (R) celebrates after scoring with Roma's Argentinian midfielder Diego Perotti (C) and Roma's Belgian midfielder Radja Nainggolan during a UEFA Champions league group stage football match between Chelsea and Roma at Stamford Bridge in London on October 18, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK

Inače, obitelj Kapo živi u malom stančiću od 13 kvadrata u naselju Bistrik u Sarajevu, ali unatoč tome puni su optimizma u sretan rasplet. Mali Harun i sam je sportaš i član PK Spid iz Sarajeva, a na Otvorenom prvenstvu u Rijeci osvojio je srebro i broncu. Strastveni je navijač Sarajeva te, kad god je u mogućnosti, odlazi na utakmice na stadion na Koševu, javlja Klix.ba.

Sindrom Tar - nasljedno autosomno recesivno oboljenje

Sindrom Tar je nasljedno autosomno recesivno oboljenje, koje se manifestira trombocitopenijom s rijetkim nezrelim megakariocitima u koštanoj srži i nedostatkom radiusa. Bolest nije isključivo vezana na odsutnost radiusa, već uključuje i druge ortopedske poremećaje npr. ulne, humerusa i tibije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izolirana abnormalnost radiusa je nađena u 4 od 54 pacijenta, dok je abnormalnost ulne i koljena nađena u više od 50% pacijenata. Bolesnici s TAR sindromom imaju visoku incidenciju ozbiljnih intrakranijskih i gastrointestinalnih krvarenja. Tijekom vremena postoji tendencija povećanja broja trombocita. Sklonost krvarenja je najveća u prvih pet godina, a kasnije se smanjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo