PUT NA EURO / Poznato je kad će se održati ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo: Evo protiv koga Vatreni ne mogu igrati

Image
Foto: profimedia.hr

Pet parova zemalja proglašeno je zabranjenim. Ti parovi ne smiju biti izvučeni u istu skupinu

7.10.2022.
10:19
profimedia.hr
VOYO logo

Ždrijeb za Europsko prvenstvo koje će se odigrati 2024. godine u Njemačkoj će početi u nedjelju, 9. listopada u Frankfurtu točno od 12 sati gdje će se izvući suparnici Hrvatske nadolazeće kvalifikacije. Za nas je najvažnija vijest kako će Vatreni biti jedan od nositelja u ždrijebu, a Vatreni će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

Image
NAGAZNE MINE /

Vatrenima prijeti balkanska skupina u kvalifikacijama za Euro, a iz drugog šešira dvije svjetske sile

Image
NAGAZNE MINE /

Vatrenima prijeti balkanska skupina u kvalifikacijama za Euro, a iz drugog šešira dvije svjetske sile

U kvalifikacijama će sudjelovati 53 reprezentacije koje će loviti 23 mjesta za EURO, a Njemačka se kao organizator završnog turnira automatski kvalificirala i stoga ne sudjeluje u ždrijebu. Rusija zbog suspenzije neće sudjelovati u kvalifikacijama. Reprezentacije koje sudjeluju u kvalifikacijama bit će raspoređene u deset kvalifikacijskih skupina - sedam skupina s po pet momčadi i tri skupine s po šest momčadi. Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih izravno će se kvalificirati na završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjeni parovi

Tri preostala mjesta popunit će timovi koji se kvalificiraju kroz play-off u ožujku 2024. Utakmice u skupinama igraju se prema kalendaru utakmica europskih kvalifikacija od ožujka do studenog 2023. godine. Četiri finalista UEFA Lige nacija (Hrvatska, Italija, Španjolska, Nizozemska) izvlače se u skupine od po pet momčadi kako bi mogli sudjelovati na završnom turniru Lige nacija u lipnju 2023.

Pet parova zemalja proglašeno je zabranjenim. Ti parovi ne smiju biti izvučeni u istu skupinu, a to su Armenija/Azerbejdžan, Bjelorusija/Ukrajina, Gibraltar/Španjolska, Kosovo/Bosna i Hercegovina, te Kosovo/Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini što znači da ne može biti u grupi sa Španjolskom, Italijom, Nizozemskom, Portugalom, Belgijom, Danskom, Švicarskom, Poljskom i Mađarskom. Vatreni su do sada nastupili na šest europskih smotri, jedino se nisu plasirali na EP 2000. u Belgiji i Nizozemskoj. Dva puta smo stigli do četvrtina (1996, 2008), dva puta do osmine finala (2020, 2016), a dva puta smo zapeli u skupini (2008, 2012).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo