NAGAZNE MINE / Vatrenima prijeti balkanska skupina u kvalifikacijama za Euro, a iz drugog šešira dvije svjetske sile

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Utakmice u kvalifikacijama kreću u ožujku, a na Euro će proći dvije momčadi u skupinama

28.9.2022.
9:12
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Grupna faza Lige nacija je iza nas te nas čeka Svjetsko prvenstvo u Kataru. Unatoč tome Vatreni će 9. listopada ove godine u Frankfurtu od 12 sati saznati suparnike u narednim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Natjecanje će se održati u Njemačkoj 2024. godine, a da bi naši reprezentativci došli do još jednog velikog natjecanja prvo treba proći kroz kvalifikacije.Zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija Hrvatska će biti u grupi koja će sadržavati pet reprezentacija.

Image
LIGA NACIJA /

Hrvatska je na Final Fouru: Saznajte tko prijeti Vatrenima i kad se borimo za titulu

Image
LIGA NACIJA /

Hrvatska je na Final Fouru: Saznajte tko prijeti Vatrenima i kad se borimo za titulu

Vatreni među elitom

Hrvatska je dobrim nastupima zaradila mjesto među najboljim reprezentacijama u prvom šeširu što joj olakšava sam plasman na Euro. Izabranici Zlatka Dalića tako neće moći igrati protiv Nizozemske, Španjolske, Italije, Danske, Portugala, Belgije, Mađarske, Švicarske i Poljske koji su se također smjestili u najboljem šeširu. Drugi šešir ima nekoliko protivnika koji su u rangu prvog pota te bi ih shodno tome bilo bi ih dobro izbjeći, mislimo naravno na Francusku i Englesku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako da treba spomenuti da se tu još nalaze Srbija i BiH. U trećem šeširu se kriju naši susjedi iz Slovenije i Crne Gore, a svakako da bi bilo dobro izbjeći Ukrajince, Šveđane i Norvežane. U četvrtom potu našli su se Kosovo i Makedonija, a Turci i Grci su najozbiljniji suparnici. Peti šešir je već dosta slabiji, no možemo izdvojiti Slovačku koja je zapravo dosta nisko pala, a susreli smo se s njima u kvalifikacijama za SP u Kataru.

Moguće skupine

Najteži protivnici koje bi Vatrene mogli izvući bi svakako bila skupina s Francuskom, Norveškom, Turskom i Slovačkom. Dok bi jedna od najslabijih bila ona s Walesom, Armenijom, Farskim otocima i Gibraltarom. Utakmice u kvalifikacijama kreću u ožujku, a na Euro će proći dvije momčadi u skupinama. Ako Vatreni izbore treće mjesto imat će priliku dohvatiti plasman putem dodatnih kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: screenshot
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo