POTRESNO SVJEDOČANSTVO: / Po prvi puta progovorio o horor priči iz djetinjstva i šokirao Englesku

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Pedofilski skandal trese engleski nogomet.

17.11.2016.
20:18
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Nekadašnji igrač niželigaških klubova Andy Woodward sve je otkrio engleskim medijima o tome što mu se sve događalo kad je bio dječak. Guardian prvi donosi ovu potresnu Woodwardovu priču.

Tajna u njemu živila od 11 godine

"Nije lako sjediti nasuprot Andyja Woodwarda i slušati zastrašujuću horor priču o njegovom djetinjstvu. Konačno sad u 43 godini odlučio se osloboditi od ove tajne, zastrašujuće tajne koja je promijenila njegov život", počinje tekst novinar Guardiana Daniel Taylor svoj tekst o skandalu koji je zgrozio nogometnu englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tajna je u njemu živila od njegove 11 godine kad je ovaj nadareni dječak iz obitelji koja navija za Manchester United došao u fokus trenera, skauta i pedofila Barryja Bennella (62) i stvarno je teško u jednom tekstu objasniti sve strahote koje je Woodward proživio prije nego što je našao snage izaći iz anonimnosti i javno po prvi puta progovoriti o svojoj životnoj noćnoj mori".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlostavljanja su se događala od 11. do 15. godine

Zlostavljanja su se događala dok je Woodward nastupao za mladu momčad Crewea, u dobi od 11. do 15. godine. Tad mu je život okrenuo leđa, a u svoje bolesne ruke vođene očitim psihičkim poremećajima Bennellija upao je ne sluteći što će mu se sve dogoditi.

PROCURILE ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE ENGLESKOG KAPETANA: ‘Bio je toliko pijan da je jedva stajao na nogama’

"Život mi je bio uništen sve do 43. godine života. Ali, koliko ih je još takvih kao ja? Ovdje govorimo o stotinama djece koje je Barry Bennell birao i koji sada, kao odrasli, možda i dalje žive s velikim strahom u sebi i tajnom koja ih ubija. Rekao bih da je još teže progovoriti unutar nogometnog svijeta. Želim dati snagu ljudima. Ja sam to proživio ", otkriva Woodward.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zloglasni Bennell osuđen na devet godina zatvora

Zloglasni Bennell je seksualno zlostavljao i druge dječake zbog čega je 1998. godine osuđen na devet godina zatvora nakon što je bio suočen sa čak 23 optužnice za pedofiliju. Woodward kaže kako je zlostavljane djece bilo puno, ali da mnogi danas ne žele pričati o svemu zbog srama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom je, čak, za vrijeme utakmice morao odglumiti ozljedu jer je imao neki oblik napada panike koji se pojavio zbog zlostavljanja u djetinjstvu, a postao je normalni dio njegova života. Guardian ističe i kako je imao suicidalne misli bar deset puta.

Borio se s depresijom i anksioznošću

"Profesionalnu karijeru proveo je boreći se sa depresijom i anksioznošću, a progonilo ga je sve ono što mu je ovaj 'monstrum' kazao o nekim o svojim žrtvama", stoji u tekstu. Iako je ponio brojne emotivne ožiljke zbog stravičnog Bennella, Woodwardova patnja je teža jer se pedofilski monstrum Bennelli drznuo i u njegovu obitelj i to kad je bio dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio je u vezi s mojom 16-godišnjom sestrom. Bila je to dvostruka kletva'

"Bio je u vezi s mojom 16-godišnjom sestrom. Bila je to dvostruka kletva. Ponekad bi me pokušao zlostavljati dok mi je sestra bila kod kuće", govori bivši nogometaš i ističe kako ga je često psihički zlostavljao kako bi pokazao kako je on moćan u odnosu na njega i prijetio mu se da neće igrati u momčadi, kako će biti izbačen iz nje. A on je svim srcem htio biti nogometaš, to mu je bio san. Andy Woodward je nakon ovog teškog priznanja dobio podršku engleske javnosti, uključujući i osobe iz samog nogometa. Neil Warnock, čovjek koji je vodio Woodwarda s klupe u Buryju i Sheffield Unitedu, rekao je da je bio uznemiren dok je čitao izvješće branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećao sam tugu i gađenje u isto vrijeme'

"Osjećao sam tugu i gađenje u isto vrijeme pri pomisli što je napravio od budućnosti mladog čovjeka. To ga je proganjalo godinama", rekao je Warnock, bivši menadžer Palacea, QPR-a i sadašnji Cardiffa i dodao da je njegov križ koji je godinama nosio ekvivalent doživotnoj kazni, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Iznimno je hrabar što je priznao takvu stvar i izašao s njome u javnost. Mislim da čini ispravnu stvar, jedino tako će moći prebroditi i nastaviti dalje sa životom", izjavio je Warnock o Woodwardu pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba probati dalje nastaviti sa svojim životom, ali lako je meni reći nešto takvo. Nisam prošao što i on i osim ako nisi prošao isto, mislim da nitko ne može ni zamisliti koliko mu je užasno bilo. Toliko vremena je sve to držao u sebi, unutar svoje glave... Ne mogu ni zamisliti kroz što je sve jadni momak prolazio, s kojim traumama se borio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo