POTRESAN VIDEO IZ BOLNIČKE POSTELJE: / Bivša ikona, govoreći putem aparata, rasplakala nogometni svijet; 'Bit će to moja posljednja večer...'

Image
Foto: Screenshot/ Profimedia

Bivši igrač Glasgow Rangersa snimio je potresan video nakon šestogodišnje borbe

10.6.2019.
13:33
Screenshot/ Profimedia
VOYO logo

Bivši nogometaš škotskog nogometnog velikana, ikona Glasgow Rangersa Fernando Ricksen, snimio je potresan video nakon šestogodišnje borbe s bolešću motoričkih neurona. Video je snimljen u bolnici St. Andrew's u Airdrieu, a u njemu danas 42-godišnji Nizozemac, u vidljivo lošem stanju, poziva svoje navijače da dođu na njegovu humanitarnu večer koju naziva posljednjom, a čiji će prihod ići za pomoć oboljelima od ove teške bolesti.

Prije šest godina Ricksenu je dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurodegenerativni poremećaj u kojem dolazi do propadanja živčanih stanica mozga i leđne moždine i sad se hrabri Fernando bori za život, u svojoj najtežoj utakmici do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći uz pomoć aparata Ricksen je rasplakao nogometni svijet i otkrio kako situacija nije dobra:

"Pozdrav. Imam posebnu večer 28. lipnja. Kako mi zdravstvena situacija postaje sve teža, to će biti moja posljednja večer. Dođite i učinite je večeri za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro", rekao je Ricksen, bivši igrač Fortune Sittarda, AZ-a, Glasgow Rangersa i Zenita koji je tijekom karijere skupio 12 nastupa u dresu nizozemske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od objave, video je pogledan 185.000 puta, a u manje od četiri sata objava je skupila gotovo 2000 lajkova, pišu Englezi. Inače, Ricksen je u dresu Rangersa (2000.-2006.) osvojio dva naslova škotskog prvaka, tri Liga kupa i dva Škotska kupa, a spomenuta večer bit će održana u GoGlasgow Urban Hotelu. Ulaznice koštaju 70 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo