'TO JE HIMNA LAŽNE DRŽAVE' /

Potez organizatora u Republici Srpskoj digao Srbiju na noge: 'To je neviđeni skandal'

Image
Foto: Profimedia

'Da ironija bude veća, dvorana Srbija nalazi se na Trgu Srbija u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj, a na tom mjestu se svirala himna Kosova, nepostojeće, lažne države', piše Kurir

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

3.9.2024.
9:39
Profimedia
VOYO logo

Intoniranje himne Republike Kosovo na prvenstvu Balkana u judu u dvorani Srbija koje se održalo u Istočnom Sarajevu, naljutila je Srbe i digla ih na noge. Dosta se prašine diglo. Poznato je kako Srbi ne priznaju Republiku Kosovo, jer je Kosovo nekad bilo sastavni dio Srbije, njihove zemlje. Nakon što je jedan sportaš iz Kosova osvojio turnir, intonirana je kosovska himna što je bilo dovoljno za srpske medije da cijelu situaciju proglase ogromnim skandalom.

OVDJE pogledajte trenutak koji je razbijesnio mnoge Srbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOGDANOVIĆ POKRENUO LAVINU: /

Sprdali su se s Hrvatima, a pogledajte što se dogodilo srpskim sportašima

Image
BOGDANOVIĆ POKRENUO LAVINU: /

Sprdali su se s Hrvatima, a pogledajte što se dogodilo srpskim sportašima

Srpski tabloid Kurir piše - "da ironija bude veća, dvorana Srbija nalazi se na Trgu Srbija, a na tom mjestu se svirala himna Kosova, nepostojeće, lažne države".

"Srbija je odbila natjecati se na ovom natjecanju upravo zbog toga što su se među natjecateljima našli i sportaši iz tzv. Kosova", stoji u tekstu Kurira. Poslije ogromnog skandala oglasio se i Judo savez Republike Srpske, koji je naveo da je dobio instrukcije da prati pravila Europske i Svjetske judo federacije i da je u protivnom slijedila kazna za sportaše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i sudjelovanje reprezentacije (tzv.) Kosova, dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Europske, Svetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim natjecanjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog natjecanja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Europska i Svjetska džudo federacija", stoji u prvo dijelu priopćenja Judo saveza Republike Srpske.

"Ukoliko se prekrši pravilo od strane navedenih institucija organizator natjecanja kao i Savez suočit se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Europske i Svjetske judo federacije, što bi bilo pogubno za sport i sportaše Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Judo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznat će Europsku i Svjetsku judo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcioniraju, jer su nanijeli nemjerljivu štetu najuspješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine", navodi se u drugom dijelu priopćenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosinečki otvorio dušu: 'Stari mi je teško podnio odlazak u Zvezdu. Priče su da nisam volio trenirati, ali jednu naviku nikad nisam skrivao'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo