POLICIJA NA NOGAMA UOČI DERBIJA: / U Engleskoj donesena odluka kojom žele suzbiti huliganske ispade

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Oni navijači koji naprave teži prekršaj ovog vikenda uoči, za vrijeme i nakon derbija na Old Traffordu između Manchester Uniteda i Liverpoola, završit će u zatvoru, izvještava Daily Mail.

12.1.2017.
21:58
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Engleski mediji, pozivajući se na dobro obaviještene izvore u policiji, tvrde kako će oni navijači Uniteda i Liverpoola koji naprave teži prekršaj, kao primjerice isticanje poruka koje vrijeđaju, pozivaju na nasilje ili mržnju, završiti u zatvoru i tako se suočiti s ozbiljnom kaznom.

ČEGA SE PAMETAN STIDI… Ruski huligani pohvalili se kompilacijom najžešćih tučnjava u 2016. godini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rivalstvo koje graniči s mržnjom

Susreti Uniteda i Liverpoola najveći je derbi engleskog nogometa i rivalstvo između navijača ova dva velika engleska kluba veliko je. Toliko da graniči s mržnjom. To se moglo vidjeti na susretu četvrtfinala Europske lige u ožujku prošle godine kad su navijači Liverpoola i Manchester Uniteda degutantno vrijeđali jedni druge, a u jednom trenutku došlo je i do tučnjave.

OTKRIVAMO ISTINU O KAZNI NAVIJAČA KOJA JE ODJEKNULA HRVATSKOM: ‘To je besmislica i tragedija, takvo što ne postoji’

Neredi su imali i uvertiru. Naime, na autocesti M602, koja spaja 50-ak kilometara udaljene gradove, osvanuo je transparent "Ubojice" s datumom tragedije na Hillsboroughu čime su navijači Mnchester Uniteda optužili pristalice Redsa za smrt 96 ljudi 1989. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija želi stati na kraj huliganima

Navijači Liverpoola nisu im ostali dužni, pa su im odgovorili. Na način da su na istom nadvožnjaku objesili transparent "Gadovi iz Manchestera", a osobe koje su ga postavile kažnjene su radom za opće dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je bila razočarana tako blagom kaznom, jer želi stati na kraj takvim huliganskim stvarima. Daily Mail piše kako će nedjeljni derbi na Old Traffordu također biti pod posebnom prismotrom policije koja je ovaj susret, kao i prije, okarakterizirala utakmicom visokog rizika. No, sad je situacija drugačija i ide u korist organima reda.

"Imamo genezu nasilja na ovom derbiju i stoga ćemo osigurati sve da u nedjelju ne dođe do neželjenih scena", kazao je policajac Dean Howard, šef policijskog osiguranja nedjeljne utakmice. Za spomenuti je kako će u nedjelju cijeli dan u široj okolici stadiona biti zabranjena prodaja alkoholnih pića, a navijači će prilikom ulaska na tribine biti rigorozno pretreseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo