TEŽAK INCIDENT / Policija otkrila detalje strašnog i organiziranog napada Boysa na Torcidu: 'Okupili su se maskirani s bejzbolskim palicama, spriječili smo veće nerede'

Image
Foto: PIXSELL

Policija objavila detalje današnjih nereda i pokušaja nereda

30.10.2022.
18:17
PIXSELL
VOYO logo

Uoči nogometne utakmice Lokomotive i splitskog Hajduka u Zagrebu u nedjelju su se sukobile navijačke skupine Bad Blue Boysa i Torcide u Ulici Izidora Kršnjavoga, a policija je uhićenjem više od 30 osoba spriječila daljnju eskalaciju sukoba, priopćeno je iz PUZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAOS NA ULICI /

BBB-ovci brutalno napali Torcidu, pljušte snimke razornog sukoba u središtu Zagreba

Image
KAOS NA ULICI /

BBB-ovci brutalno napali Torcidu, pljušte snimke razornog sukoba u središtu Zagreba

Boysi natjerali Torcidu u bijeg

Utakmica je završila 2-2, no nažalost ponovno je bilo problema prije utakmice. Bad Blue Boysi, navijači Dinama, napali su Torcidu u centru Zagreba, a na društvenim mrežama pojavilo se više videa sukoba. Prema informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, BBB-ovci su torcidaše natjerali u bijeg i nanijeli im težak poraz na ulici. Zagrebački nogometni huligani u potpunosti su iznenadili rivale iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija izvijestila je kako su građani oko 13 sati dojavili da je u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni te ulice u tijeku sukob navijača, te kako je sve u plamenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell/PIXSELL

Pripadnici Torcide dolaze k sebi nakon napada.

Policijski službenici žurno su izašli na mjesto događaja i spriječili daljnju eskalaciju sukoba navijača u Ulici Izidora Kršnjavoga te u obližnjoj Pierottijevoj ulici, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Mogući žešći sukob navijača dviju navijačkih skupina, ističu u PUZ-u, spriječen je uhićenjem više od 30 osoba koje su privedene ili se privode u prostorije policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu ozlijeđeno nekoliko navijača

U sukobu je ozlijeđeno nekoliko navijača te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Sestre milosrdnice i KBC-u Zagreb.

Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela “Izazivanje nereda” je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ranije danas izvijestila da su jutros također bili sukobi tih navijačkih skupina u Zagrebu. Naime oko 10 sati građani su dojavili policiji okupljanje maskiranih osoba s bejzbolskim palicama u Parku mladenaca u novozagrebačkom naselju Sigetu.

Po dolasku, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i pobjegle prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđen identitet pet osoba

Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba, za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Postupanjem, policija je jutros spriječila daljnje sukobe.

Policija je pronašla više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Postupanjem, policija je jutros spriječila eskalaciju sukoba, priopćili su iz PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo