BIZARNOST SAMO TAKVA / Ovo je prava tragikomedija. Beckera izbacili iz zloglasnog zatvora nakon tri tjedna, izludio je čuvare i zatvorenike

Image
Foto: Profimedia

Informaciju o premještaju potvrdio njegov odvjetnik Christian-Oliver Moser, a razlog premještaja je podosta bizaran

24.5.2022.
21:38
Profimedia
VOYO logo

Posrnuli teniski velikan Boris Becker, premješten je iz zloglasnog britanskog zatvora Wandsworth u drugi zatvor Huntercombe, udaljen kojih 70 kilometara od Londona. Inače, Wandsworth je jedan od najgorih zatvora u Britaniji, poznat je po tome što u njemu boravi više od 1300 robijaša i po tome što je izuzetno prljav i pun štakora.

Informaciju o premještaju potvrdio njegov odvjetnik Christian-Oliver Moser za njemački RTL, a razlog premještaja je podosta bizaran. Naime, njemački mediji pišu kako su Beckera odlučili premjestiti u drugi zatvor zbog toga što se konstantno žalio na male porcije hrane, kao i na veličinu svoje ćelije, u kojoj se osjećao klaustrofobično. Prvo je prebačen u novu prostoriju, što je samo po sebi već povlastica koju rijetki imaju, ali navodno je bio toliko naporan i zatvorenicima, kao i stražarima da ga više nisu mogli podnijeti. Pojedini mediji pišu kako je pritiskao dugme za hitne intervencije, te da je tjedni budžet od deset funti trošio isključivo na čokoladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Imat će bolje uvjete

Njegov je odvjetnik kazao kako su to sve samo glasine i da je Becker u dobrom stanju. "Pretpostavljam da ljudi koji rade u zatvoru izmišljaju priče", izjavio je njegov odvjetnik.

Becker je sada premješten u Huntercombe, zatvor niže razine sigurnosti, u kojem postoji opcija školovanja i bavljenja sportom, a u njemu se nalaze uglavnom muškarci iz inozemstva koji čekaju deportaciju i ima ih oko 480, što je znatno manje nego u prethodnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Bekcer je dobio dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja skrivanja novca i dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna eura u stečajnom postupku, s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo