OSVANULA SNIMKA ŽESTOKOG OBRAČUNA BOYSA I POLICIJE: / Otkrivamo veliku istinu o neredima na San Carlu

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Na internetu je osvanuo video sukoba Bad Blue Boysa i talijanske policije na parkiralištu kod stadiona Juventusa.

8.12.2016.
17:18
Screenshot: Facebook
VOYO logo

U srijedu navečer, nekih dva sata prije susreta posljednjeg 6. kola skupine H Lige prvaka između Juventusa i Dinama u Torinu, došlo je do obračuna talijanske policije i navijača Dinama. Kako su talijanski mediji jučer pisali, Boysi su navodno, po izlasku iz gradskih autobusa kojima su doveženi na stadion, kad su čuli da je nekoliko njihovih članova napadnuto od strane višestruko brojnijih navijača Juventusa, pokušali izaći iz štićene zone kruga stadiona kako bi pronašli krivce i utjerali im svoju "pravdu".

NEREDI U TORINU! Uoči utakmice došlo do okršaja policije i ‘zamaskiranih Hrvata’: Bačen suzavac, radio i vodeni top

'Policija primjenila upotrebu sile, Boysi žestoko odgovorili'

Prema očevicima ovog događaja, policija je odmah reagirala i na parkiralište koje se nalazi kod stadiona ušla s oklopnim vozilom za suzbijanje uličnih nereda na kojem je bio vodeni top. Talijanska policija odlučno je stala ispred veće grupe zagrebačkih navijača koja je odmah reagirala i došlo je do okršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu su Boysi koristili baklje, dok je policija odgovorila, uz spomenuti vodeni top i suzavcem i palicama, kako su to istaknuli talijanski mediji. Sve navedeno vidljivo je i na snimkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je bacila suzavac i primjenila upotrebu sile prema dvjestotinjak zamaskiranih Hrvata”, ovim riječima opisao je u srijedu ovaj sukob talijanska Corriere Dello Sport. Nakon obračuna, stanje u okolici stadiona se smirilo, ali je atmosfera i dalje bila napeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nereda na San Carlu uopće nije bilo

Inače, talijanski mediji su pisali, a hrvatski prenijeli, kako je na jednom od glavnih trgova u Torinu San Carlu, došlo do sukoba između hrvatskih navijača i policije. Međutim, Net.hr doznaje kako to nije istina.

NEMILE SCENE U TORINU: Trojica navijača Dinama ozlijeđena u sukobima s policijom

Čitav dan na prostranom trgu kojeg građani Torina odmilja zovu i "dnevnim boravkom", vladala je navijačka atmosfera bez ijednog incidenta. Boysi su palili baklje, tu i tamo odjeknuo je koji topovski udar, a policija je na sve to gledala doslovno kao na navijačku razbibrigu kojoj oni svjedoče skoro svakog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti i kako je susretu prisustvovalo oko 1000 navijača hrvatskog prvaka koji su za vrijeme čitavog dvoboja glasno bodrili svoju momčad.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo