UVJETNA SLOBODA / Oscar Pistorius napustio je zatvor skoro 11 godina nakon ubojstva koje je šokiralo svijet

Image
Foto: Profimedia

Oscar Pistorius napustio zatvor i sad se nalazi na uvjetnoj slobodi

5.1.2024.
8:21
Profimedia
VOYO logo

Oscar Pistorius, skoro 11 godina nakon što je, prema optužbama i osudi suda, ubio svoju djevojku, pušten je iz zatvora u Južnoj Africi, javlja Sky Sports. Taj slučaj ubojstva izazvao je masovnu medijsku ludnicu i to je bilo suđenje desetljeća, a sad je slučaj dobio svoj završni čin...

Image
'BLADE RUNNER' ODSLUŽIO POLA KAZNE /

Sada je i službeno: Oscar Pistorius ide na slobodu deset godina nakon ubojstva djevojke

Image
'BLADE RUNNER' ODSLUŽIO POLA KAZNE /

Sada je i službeno: Oscar Pistorius ide na slobodu deset godina nakon ubojstva djevojke

Bivši paraolimpijski prvak - nekoć slavljen kao blade runner - dobio je uvjetnu slobodu u studenome, a danas je napustio južnoafrički zatvor i sada je kod kuće, priopćio je odjel za popravne službe Južne Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistorius je, navodi Sky Sports, upucao Reevu Steenkamp na Valentinovo 2013. u svom domu u Pretoriji, u Južnoj Africi.

Ovaj 37-godišnjak je rekao da je pucao iz pištolja kroz vrata kupaonice nakon što ju je zamijenio s uljezom. Tužitelji su rekli da je ubojstvo bilo s predumišljajem i da je on upucao gospođu Steenkamp nakon što je pobjegla u WC nakon svađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjetni otpust trajat će do prosinca 2029., a Pistorius će biti podvrgnut ograničenjima i pod nadzorom službenika zatvorske službe.

Također mora pohađati terapiju za probleme s ljutnjom i "probleme rodno uvjetovanog nasilja", te će obavljati društveno koristan rad. Očekuje se da će ostati u ujakovoj vili u Pretoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi koju je podijelio odvjetnik obitelji Steenkamp, Reevina ​​majka je rekla:

"Ne može biti pravde ako se vaša voljena osoba nikad neće vratiti, a nikakva količina odslužene kazne neće vratiti Reevu. Mi, koji smo ostali, služimo doživotnu kaznu", izjavila je June Steenkamp, ​​dodajući da joj je jedina želja da joj se dopusti živjeti u miru nakon što je Pistorius pušten na uvjetnu slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod rukometaša na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo