Play ponuda

NEZAMISLIVA AGONIJA / Olimpijski prvak se probudio iz kome nakon dva moždana udara i amputacije nogu i ruku. Nije svjestan što mu se dogodilo

Foto: Profimedia

Rođen u Moskvi, Kostomarov je počeo klizati kada je imao devet godina. Kostomarov i Navka dva su puta bili svjetski i tri puta europski prvaci

10.3.2023.
14:24
Profimedia
Play ponuda

Ruskom klizaču, osvajaču zlatne olimpijske medalje, Romanu Kostomarovu početkom veljače amputirana su stopala nakon teške upale pluća. Kostomarov (46), koji je zajedno s Tatjanom Navkom osvojio zlato na Zimskim olimpijskim igrama 2006. u Torinu, hospitaliziran je 10. siječnja nakon što se žalio na slabost i bol u prsima.

Dijagnosticirana mu je sepsa i upala pluća te je primljen na intenzivnu njegu i priključen na respirator. Kostomarov je potpuno izgubio jedno stopalo, a dio pete i prstiju morali su ukloniti s drugog stopala.

Njegovo stanje potom se dodatno pogoršalo, morali su mu amputirati i ruke te je pretrpio dva moždana udara i završio je u komi.

A sada, 10. ožujka, konačno stižu dobre vijesti - Kostomarov se probudio iz kome.

Liječnici su i dalje jako zabrinuti za njega jer mu tkivo i dalje odumire, a navodno još nije ni potpuno priseban.

Play ponuda

Ruski mediji pišu da on ne shvaća što mu se dogodilo i uz njega je psiholog koji mu pokušava pomoći da prihvati novonastalu situaciju.

Izvor: Profimedia

Rođen u Moskvi, Kostomarov je počeo klizati kada je imao devet godina. Kostomarov i Navka dva su puta bili svjetski i tri puta europski prvaci.