OBJAŠNJENJE KOJE NEMA VEZE SA ZDRAVIM RAZUMOM: / Zvezda pokušala opravdati sramotnu provokaciju s tenkom i Vukovarom

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Sramotna priča o 'vukovarskom tenku' koji pomaže Crvenoj zvezdi protiv Panathinaikosa u košarkaškoj Euroligi dobila je svoj nastavak.

27.1.2017.
15:32
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Naime, nakon što su Delije svojom koreografijom uzburkali duhove u hrvatskim medijima i po tko zna koji puta utjecali da se postavi pitanje zašto čelnici Eurolige okreću glavu od provokacija navijača Zvezde koje nemaju nikakve veze sa sportom i košarkom, pojedini srpski mediji ovaj su potez prozvali 'čuvenim tenkom iz Vukovara'.

SKANDALOZNO: Delije ponovno provociraju Hrvate, a čelnici Eurolige namjerno okreću glavu

Čitava priča poprimila je obrise skandala

Čitava priča poprimila je obrise skandala zbog kojega bi, ako se nastavi, na kraju ozbiljno mogao biti kažnjen i beogradski klub. Jer "šetalica" sa četiri c u čijem je središtu bio tenk s kojim je zločinaćka JNA napadala Vukovar, a paravojne srpske snage uz njihovu pomoć i zaštitu činili zločine u gradu heroju, sve je samo ne navijačka poruka koju pojedini srpski mediji (ističe se da tenk predstavlja silu koja ruši sve pred sobom, u ovom slučaju košarkaše Zvezde koji su vezali sedam uzastopnih pobjeda u Euroligi), pozivajući se na svoje navijačke izvore, žele prikazati kao nešto pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/video/x59u9sw_red-star-fans_sport

Izvješena srpska trobojka s natpisom 'Vukovar'

Ili izvješena srpska trobojka s natpisom 'Vukovar' na ćirilici koja se nalazila neposredno ispod sporne šetalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za takvo što nema opravdanja. Svako opravdanje ulazi u rubriku nebuloze. Međutim, u Zvedi tvrde da Delije zapravo ovim transparentom ne komuniciraju povezanost s razaranjem Vukovara, već s kulturnom baštinom, konkretno 'eskponatom tenka na Kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proradila 'Zvezdina mašina'?!

"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobijede našeg kluba u Euroligi. Crveno-bijeli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom proradila 'Zvezdina mašina' i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama EL kao i ostalim natjecanjima klubova iz našeg sportskog društva i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija. Slogan je također povezan i za tenk iz obližnjeg muzeja gdje se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi. Ne želimo na bilo koji način da se ponovno bavimo stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Euroligom i Crvenom zvezdom", stoji u priopćenju koje potpisuje direktor Zvezde Davor Ristović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo