NOGOMETNI SVIJET IZGUBIO JE VELIKOG BORCA: / Bivši nizozemski reprezentativac preminuo u 43. godini nakon teške bolesti

Image
Foto: Profimedia

Najveći trag ostavio je u Rangersima gdje je nastupio u 182 utakmice te pritom postigao 13 pogodaka. Dva je puta bio prvak Škotske, dva puta osvajač Kupa i tri puta škotskog Superkupa

18.9.2019.
13:56
Profimedia
VOYO logo

Loša vijest danas je rastužila nogometni svijet. nekadašnji nizozemski reprezentativac Fernando Ricksen izgubio je bitku s teškom bolešću i preminuo prerano, u 43. godini života.

Ricksen je svoju karijeru započeo u Fortuni Sittard, a nakon toga igrao je za AZ Alkmaar, Rangerse, Zenit St. Peterburg da bi se na kraju vratio Fortunu u kojoj je zaključio svoju igračku karijeru 2013. godine. Igrao je na poziciji desnog beka i zadnjeg veznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći trag ostavio je u Rangersima gdje je nastupio u 182 utakmice te pritom postigao 13 pogodaka. Dva je puta bio prvak Škotske, dva puta osvajač Kupa i tri puta škotskog Superkupa. S AZ-om je bio prvak Nizozemske, a sa Zenitom je osvojio naslov prvaka Rusije, ruski Superkup, nekadašnji Kup UEFA i europski Superkup.

U dresu nizozemske reprezentacije odigrao je 12 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amiotrofična lateralna skleroza bolest je centralnog živčanog sustava i jedna od najučestalijih bolesti motornog neurona. Karakteriziraju je slabost u rukama, nogama i mišićima za disanje, govor i gutanje. U počecima se uspijevao baviti svakodnevnim obavezama, ali posljednje je mjesece proveo u škotskoj bolnici St. Andrew.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo