NIJE DOBRO POSTUPIO: / Policajac koji je gazio navijača Hajduka sad je u velikim problemima

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube
17.12.2015.
17:00
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Tim povodom, policija se na svojim službenim stranicama oglasila i priopćenjem.

"Vezano uz priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova od 9. prosinca 2015. objavljeno na web stranicama MUP-a na poveznici izvješćujemo javnost da je Služba za unutarnju kontrolu MUP-a podnijela izvješće ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon objave video snimke na kojoj se vidi postupanje policije prema navijačima na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu 5. prosinca 2015. godine, ministar unutarnjih poslova zatražio je od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih uz zakonitost postupanja policije.

Napravljena istraga

Nakon obavljenih provjera koje su uključivale obavljanje razgovora, uvid u svu dostupnu dokumentaciju, pregledavanje video snimki i druge radnje, Služba za unutarnju kontrolu MUP-a donijela je zaključak: iako se osoba prema kojoj se postupalo oglušila na izdano upozorenje policijskog službenika te posegnula rukom prema unutarnjoj strani odjeće, način postupanja policijskog službenika (pritisak stopalom na leđa) nije bio u skladu s taktikom postupanja policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S izvješćem je upoznat i načelnik policijske uprave koji će poduzeti daljnje mjere prema policijskom službeniku za čije postupanje je Služba za unutarnju kontrolu utvrdila da je suprotno pravilima struke", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, oko 2000 tisuće navijača doputovalo je u Zagreb, kako bi svojim Bijelima pružili dostojnu podršku protiv Dinama. Jedna skupina Torcide, nih oko dvadesetak, stigla je u Zagreb vlakom i kod Glavnog kolodovora uoči utakmice izazvala manji incident.

Ležali na hladnom tlu poput najgorih kriminalaca

Prilikom izlaska iz vlaka zapalili su jednu baklju. Naravno, kako je na Glavnom kolodvoru bilo puno policije, interventni pripadnici MUP-a odmah su ih okružili i onda ih polegli na pod. Hajdukovi navijači dugo vremena su ležali na hladnom betonu usred prosinca, a tad je jedan od policajaca nogom nagazio na jednog navijača, nakon čega je taj navijač posebno izdvojen iz skupine koja je ležala na tlu. Kasnije su došla policijska vozila i odvela sve uhićene navijače u pritvor i na sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nekoliko dana nakon toga, na Dalmatinskom portalu objavljena snimka na kojoj se jasno vidi kako je jedan interventni policajac svojom nogom nagazio na jednog pripadnika Torcide i ubrzo je sve završilo i u ostalim hrvatskim medijima.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo