DIJELILI INTIMNI VIDEO NAVIJAČICA / Nezapamćeni skandal trese najpopularniji američki sport: Procurili i skandalozni e-mailovi poznatog trenera; 'Ovo je samo početak'

Image
Foto: Profimedia

Jon Gruden podnio ostavku na mjesto trenera zbog niza kompromitirajućih e-mailova. Zaposlenici Washingtona 2011. navodno dobili upute da izmontiraju intimni video koji se kasnije dijelio

14.10.2021.
12:42
Profimedia
VOYO logo

Skandal trese američki sport. Jon Gruden u ponedjeljak je podnio ostavku na mjesto glavnog trenera Las Vegas Raidersa nakon što mu je procurilo niz kompromitirajućih e-poruka u kojima je vidljiv anti-gay semitizam i klevete. Pisao je Bruceu Allenu, tadašnjem predsjedniku Washingtona u rasističkom, homofobnom i nekulturnom tonu...

Image
SNIMKA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA /

Uhvaćeni u vrućoj intimnoj akciji. Navijači slavne NFL momčadi uhićeni zbog snošaja u WC-u na stadionu

Image
SNIMKA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA /

Uhvaćeni u vrućoj intimnoj akciji. Navijači slavne NFL momčadi uhićeni zbog snošaja u WC-u na stadionu

Kompromitirajuća saznanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivše navijačice tog kluba američkog nogometa, najpopularnijeg sporta u Americi, pozivaju stoga vodstvo najpopularnije sportske lige u zemlji da objavi potpune rezultate istrage o kulturi na radnom mjestu spomenute franšize, koja je još prije pokrenuta. Sad je pokrenuta ponovno zbog novih kompromitirajućih saznanja.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Cheerleadersice Washington Redskinsa u akciji na terenu.

U desetominutnom videu koji je prvi objavio The Washington Post 2020. godine, zaposlenici Washingtona navodno su dobili upute da na snimanju kupaćih kostima snime sadržaj iza scene, da izmontiraju novi video koji prikazuje samo, kako se navodi, "dobre dijelove", navodno golih bradavica i stidnih područja dok su se navijačice presvlačile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni video se dijelio

Kako prenose američki mediji, video je podijeljen s vlasnikom tima Danielom Snyderom koji je kasnije odbacio optužbe. Najdeblji kraj su, pak, izvukli Jon Gruden, sad već bivši trener Las Vegas Raidersa te njegov brat Jay, bivši trener Redskinsa, ali i Bruce Allen, generalni menadžer Washingtona. Među njima trojicom kružile su fotografije obnaženih navijačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Wall Streat Journal je na svom web izdanju prije 6 dana prvi donio priču o e-mailovima i tako šokirao Ameriku. Ostali mediji bacili su se na posao i detalji su počeli samo curiti. NFL-ova istraga o kulturni na radnom mjestu u Washingtonu, kao što smo naveli u prvom dijelu teksta, nije od jučer. U lipnju je vodstvo lige s 10 milijuna dolara kaznilo klub, ali je istraga ponovno otvorena zbog novih kompromitirajućih materijala i saznanja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Cheerleadersice Washington Redskinsa uvijek zapale publiku svojim nastupima.

NFL pročešljao više od 650.000 e -poruka

"NFL je pročešljao više od 650.000 e -poruka, uključujući i onu koju je poslao trener Las Vegas Raidersa, u sklopu nedavne istrage. Gruden se ispričao zbog komentara. Dana 21. srpnja 2011. NFL i njeni igrači radili su na rješavanju blokade koja je prijetila nadolazećoj sezoni. Tog su dana vlasnici lige glasovali za ratifikaciju novog kolektivnog ugovora - no igrači su odlučili da o njemu neće glasati odmah, navodeći otvorena pitanja za koja se sindikat borio riješiti.

Image
Image

Istog dana, Jon Gruden - sadašnji trener Las Vegas Raidersa koji je bio jedna od najistaknutijih ličnosti u NFL -u u posljednja dva desetljeća - poslao je timu poruku o DeMauriceu Smithu, izvršnom direktoru Udruženja igrača NFL -a. Grudenova e-pošta opisuje Smitha s izrazima uobičajenim s kojima se rasistički vrijeđa i ponižava crnce", stoji u tekstu američkog medijskog uglednika. NFL se naravno ogradio od e-mailova i cjelokupnog skandala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CNN: 'Gruden je ležerno i često oslobađao svoj ženomrzački i homofobni jezik'

CNN javlja kako je Gruden "ležerno i često oslobađao svoj ženomrzački i homofobni jezik tijekom nekoliko godina kako bi ocrnio ljude oko sporta i ismijavao neke od značajnih promjena lige", izvijestili su Ken Belson i Katie Rosman.

Image
Image

Priča se pojavila 11. listopada oko 20:02 navečer. Novinari su do 21:01 rekli da je Gruden planirao podnijeti ostavku na mjesto trenera Raiders.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adam Schefter obratio se javnosti u emisiji "Football Night Monday" s riječima da su se dvije strane "razdvojile". Citirao je izvješće NYT -a o tome kako je Gruden uvrijedio "povjerenika NFL -a Rogera Goodella, žene, homoseksualce, manjine, sve vrste ljudi. Naravno da je Gruden shvatio u kakvu se gabulu uvalio i što je napravio...

"Nikad nisam namjeravao nikoga povrijediti"

U priopćenju je Gruden istaknuo da voli NFL klub Raiders i da ne želi biti "smetnja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je, nikada nisam nikoga želio povrijediti."

Prema urednici sportskih vijesti CNN -a Jill Martin, "izvor lige potvrđuje CNN -u točnost priče o NYT -u. Izvor kaže da je ta e -pošta otkrivena od strane lige i predstavljena Goodellu prošlog tjedna. Liga je u petak rekla da je poslala e -poštu Raidersima i da je čekalo da ih tim pregleda s Grudenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugogodišnji stručnjak NFL-a Andrew Brandt komentirao je na Twitteru:

"NFL je maknuo Grudena zbog curenja podataka, misija je ispunjena. No javnost/obožavatelji/mediji htjet će znati nešto više o ovih 650.000 e -poruka. Nije li to bio slučaj s otrovnim radnim mjestom kluba Washington? Čini se da je ovo samo početak, a ne kraj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo