MAMIĆ REKAO DA BI BEZ PROBLEMA RADIO U ZVEZDI: / 'Pogledajte što smo napravili od Jugoslavije, jedne od najljepših zemalja na svijetu'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prokomentirao je i očitu mržnju prema njemu u Hrvatskoj

18.8.2020.
11:36
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Najpoznatiji hrvatski bjegunac Zdravko Mamić dao je intervju za Sportklub u kojem je pričao o svemu i svačemu, a ponajviše o odnosu Srba i Hrvata.

Njegov intervju bit će emitiran u cijelosti u četvrtak, no pustili su neke isječke, a ima se tu što i čuti. "Možete misliti što će to biti u Hrvatskoj kad ovo pustite", jedna je od Mamićevih rečenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Europske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Europskoj uniji nitko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo. Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta? Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam "Marjane, Marjane", što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću", rekao je Mamić u intervjuu pa se osvrnuo na mogući angažman u Crvenoj zvezdi.

'To bi za mene bila privilegija'

"Nemam nikakav razlog da sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i očitu mržnju prema njemu u Hrvatskoj.

"U Hrvatskoj postoji na tisuće grafita sadržaja: Ubij, Mamića! Mamiću, Srbine. Mamić - četnik... a to je upravo zbog tih mojih stavova jer ja ne želim biti u koloni ljudi koji sotoniziraju narode", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo