U LENU SU ZGROŽENI INCIDENTOM U SPLITU: / 'Odvratno, i to još u gradu domaćinu Eura'

Image
Foto: Screenshot: Slobodna Dalmacija

'LEN je s razočarenjem saznao za incident u Splitu'

12.2.2019.
17:49
Screenshot: Slobodna Dalmacija
VOYO logo

Krovna europska vaterpolo organizacija LEN na svojoj službenoj web stranici tijekom utorka se oglasila povodom incidenta prošle subote u kojem su napadnuta trojica vaterpolista beogradske Crvene Zvezde.

Image
JEZIVE OZLJEDE VATERPOLISTA: /

Pokazivali novinarima kako su prošli u Splitu; 'Isjekao me nožem, ubili bi me da nisam skočio u more'

Image
JEZIVE OZLJEDE VATERPOLISTA: /

Pokazivali novinarima kako su prošli u Splitu; 'Isjekao me nožem, ubili bi me da nisam skočio u more'

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razočarani smo'

"LEN je s razočarenjem saznao za incident u Splitu u kojemu su četiri (bilo ih je tri) srpska vaterpolista napadnuti od strane lokalnih ultrasa dok su šetali gradom te ga osuđujemo. Iako se taj odvratni napad nije dogodio na natjecanju pod ingerencijom LEN-e (prije utakmice Regionalne lige) osjećamo neophodnim naglasiti kako je bitno spriječiti ovakve događaje u budućnosti, posebno u Splitu, gradu koji je domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oduvijek smo širili razumijevanje i prihvaćanje između svih nacija'

LEN je oduvijek širio razumijevanje i prihvaćanje između svih nacija. Sport mora spajati, ne razdvajati, sportaši i klubovi moraju biti rivali, ali ne neprijatelji. LEN očekuje da se tako ponašaju svi njezini članovi uvijek i svugdje.

Čekamo rezultat istrage ovog tužnog slučaja i nadamo se da ovaj neukusni čin neće utjecati na buduće odnose Srbije i Hrvatske, dvije snažne vaterpolske nacije te da ćemo pratiti još puno velikih sportskih "evenata" u fer atmosferi u godinama koje su pred nama", poručio je predsjednik LEN-e Paolo Barelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica vaterpolista “Crvene zvezde” napadnuta su u subotu nešto prije 14 sati na splitskoj rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i Aleksandro Kralj sjedili su u jednom splitskom kafiću uoči utakmice koja se u subotu trebala odigrati protiv domaćeg Mornara. Konobar je uočio da ispod civilnih jakni imaju trenirke s obilježjima Crvene Zvezde. Promijenili su kafić nakon kratke rasprave s konobarom koji im je dao do znanja da im potez šetanja s obilježjima nije pametan, ali ubrzo su se stvorili huligani i napali ih...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica dobila mjesec dana pritvora

Policija je privela i pritvorila trojicu od petorice huligana, koliko ih je navodno sudjelovalo u ovom napadu, a nakon toga dvojica su dobila mjesec dana pritvora od suda zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok je jedan 21-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, dvojicom 25-godišnjaka i jednim 23-godišnjakom.

Za preostalom dvojicom napadača se još uvijek traga. Inače, u nedjelju navečer splitska policija je zaključila da je ovdje riječ o kvalificiranom obliku razbojništva, pokušaju nanošenja teških tjelesnih povreda, a sve u vezi sa zločinom iz mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo