DESECI TISUĆA NAVIJAČA PREPLAVILI PRILAZE STADIONU: / Policija blokirala ulice u Splitu, u grad stigli Bad Blue Boysi

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

'Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu'

29.9.2018.
14:20
PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Sve je spremno za 216. vječni derbi između Hajduka i Dinama u sklopu 9. kola HNL-a, koji počinje u 16 i 30 i koji UŽIVO možete pratiti na portalu Net.hr. Split se ponovno probudio nakon tri uzastopne pobjede Hajduka pod Zoranom Vulićem koji je na klupi zamijenio Željka Kopića. Iskusni stručnjak pronašao je načina prodrmati momčad, unijeti samopouzdanja u svlačionicu i s osmog mjesta skočiti na šesto.

Image
HAJDUK - DINAMO 0-0; /

Nervozni derbi na Poljudu, Carević potjeran na tribine, navijači izazvali prekid

Image
HAJDUK - DINAMO 0-0; /

Nervozni derbi na Poljudu, Carević potjeran na tribine, navijači izazvali prekid

LEGENDARNI MODRI NAPADAČI ZA NET.HR NAJAVLJUJU NAJVEĆI HRVATSKI DERBI: ‘To je nešto posebno, za to se živi’

Modri vodeći s deset bodova više od Bijelih

Dinamo ima velikih 10 bodova prednosti uoči dvoboja i želi ponoviti rezultat iz travnja kada je na Poljudu slavio 2-1. Prema informacijama koje dolaze iz Splita, stadion Poljud je gotovo rasprodan. Dinamo će imati podršku svojih Bad Blue Boysa na jugu i bit će to pravi navijački duel u navijanju, nakon nedavnih događaja na odmorištu Zir. Vlada veliki interes za derbi s Dinamom i još jučer je brojka pokazivala 21 tisuću prodanih ulaznica. Samim time, za pretpostaviti je da će na Poljudu aktualnog prvaka države dočekati pune tribine i paklena atmosfera...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska policija je na svojoj službenoj web stranici objavila priopćenje koje prenosimo u cjelosti.

Blokada prometa

"U subotu, 29. rujna 2018. s početkom u 16:30 sati u Splitu, na gradskom stadionu "Poljud“ odigrati će se nogometna utakmica I. HNL između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

03.08.2009.,Split.Hrvatska - Pomocni trener Josko Spanjic ,nakon ostavke Mise ,trenirao je igrace Hajduka na glavnom terenu na Poljudu, na zatvorenom treningu.Policija je cuvala jutros ulaz u Poljud. Photo: Ivo Cagalj/24sata

Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa, na način da će se od 08:30 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona, a od 11:30 sati u ulici VIII. mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud i kod ugostiteljskog objekta "Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i Sedam Kaštela (osim vozila policije, odnosno vozila s propusnicom). Od 13:30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

Policija će vršiti snimanje na stadionu

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima. Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor, boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

14.04.2017., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 28. kolo, HNK Hajduk - HNK Cibalia. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prihvat navijača na izlazu s autoceste A1

Obavijest za gostujuće navijače:

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. U tu svrhu kod naplatne postaje Dugopolje vršiti će se posebna regulacija prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion "Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona "Poljud“ i natrag.

Obzirom na udaljenost Dugopolja od stadiona "Poljud“ preporučeno vrijeme dolaska na naplatnu postaju Dugopolje je do 14.30 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.", stoji u priopćenju.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo