ČITAV SVIJET BRUJI O UFC BORCU KOJI JE SPASIO BESPOMOĆNOG DJEČAKA: / Sekunde su ga dijelile od sigurne smrti

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Ruski MMA borac Rashid Magomedov pravi je junak u svojoj domovini. Ovaj član American Top Teama koji nastupa u lakoj kategoriji u UFC-u spasio je u rodnom Dagestanu dječaka koji se utapao u kanalu.

31.5.2016.
8:48
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Rashid Magomedov mislio je kako će provesti još jedan miran dan u svom rodnom gradu Makhachkali u Dagestanu. Veselio se posjeti svom starom prijatelju. Međutim, dogodilo mu se nešto što će pamtiti za čitav život. Magomedov je u jednom kanalu primjetio siluetu u vodi. Kad se približio kanalu imao je što vidjeti. Dječaka kako se utapa u vodi.

Nisu čekali niti sekunde

Magomedov i njegov prijatelj nisu više čekali niti sekunde. Zatrčali su se što su brže mogli prema kanalu, skočili u njega i spasili dijete od sigurne smrti. Nesretni šestogodi��nji dječak je u međuvremenu ostao bez svijesti i u takvom stanju je izvučen iz vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nagutao se previše vode i postao je jako težak. Tako da ga sam nikako nisam mogao izvući iz vode", kazao je Magomedov za cageside.ru, prenosi poznati borilački site Bloody Elbow.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi ga izvukao iz vode, trebala mi je pomoć moga prijatelja i još jedne osobe koja se u međuvremenu tamo zatekla", objašnjava MMA borac.

Dao mu umjetno disanje

Međutim, ako mislite da je kalvarija time završila, varate se! Tek je počela borba za njegov život. Dječak je bio bez svijesti i plav u licu. Nije uopće disao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah smo pristupili oživljavanju. Nas troje. Odlučio sam primjeniti umjestno disanje i u međuvremenu dječak je pljunuo vodu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svakim udisajem dječaka trojac je sve više mogao odahnuti. Ona drama, nervoza, panika za život dječaka završila je.

Događaj poput 'bombe' odjeknuo društvenim mrežama

"Hvala dragom Bogu što je na kraju sve ispalo u redu. Da vam budem iskren, nismo niti bili sigurni radimo li sve kako treba. Ali na kraju je ipak preživio. Kasnije sam saznao da mu je tek 6 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magomedov u početku uopće nije htio ovaj događaj ispričati medijima. Međutim, sama situacija kao i njegova pojava privukli su znatiželjnike pokraj kanala i čitav događaj je poput bombe odjeknuo na društvenim mrežama. Borac je jedino nakon ovog dramatičnog događaja htio posjetiti dječaka i uvjeriti se kako se oporavlja.

"Hitna pomoć ga je odmah odvezla u bolnicu i, kako sam čuo, on se za sada oporavlja. Mislim ga posjetiti sad za koji dan. Kakva je panika i drama vladala u tom trenutku, opće nisam zapamtio kako dječak izgleda niti kako se zove. Ne, ne mislim da sam neki junak, heroj... Napravio sam ono što bi svaka normalna osoba uradila", skroman je Magomedov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo