BIVŠI OLIMPIJAC UDARAO ZAŠTITARA I VUKAO GA 30 METARA? / Član MOO-a izbačen s Igara zbog sukoba s Korejancem

Image
Foto: Screenshot Youtube

MOO je u kratkoj izjavi objavio da se "ispričava u ime olimpijske obitelji"

15.2.2018.
17:37
Screenshot Youtube
VOYO logo

Član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Britanac Adam Pengilly morao je otići s ZOI u Pjongčangu zbog sukoba sa zaštitarom, priopćio je MOO.

SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Šefovi Igara traže da se sporna sličica ukloni s kaciga američke reprezentacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOO je u kratkoj izjavi objavio da se "ispričava u ime olimpijske obitelji zbog ponašanja Adama Pengillya", kojemu je nakon razgovora s dužnosnikom Etičke komisije MOO-a naloženo da odmah napusti Južnu Koreju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pengilly (40) se sukobio sa zaštitarom ispred hotela Intercontinental u Pjongčangu, gdje su odsjeli svi članovi MOO-a. Britanac je odgurnuo južnokorejskog zaštitara koji mu prigovorio da koristi stazu za autobuse, a iako Pengilly poriče bilo kakav fizički kontakt, zaštitar je u izgredu zadobio lakše ozljede. Prema nekim izviješćima, Britanac je zaštitara udarao i vukao nekih 30-metara te mu prijetio u slučaju da okršaj prijavi nadređenima.

Inače Pengillyev mandat u MOO-u, u koji je ušao kao član Komisije za sportaše, ionako završava 25. veljače, a radi se o bivšem vrhunskom sportašu koji je bio svjetski doprvak u skeletonu te sudionik ZOI u Torinu i Vancouveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pengilly je poznat i po tome što je jedini glasovao protiv odluke da se nekim ruskim sportašima ipak dopusti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo