STRAVA I UŽAS /

'Monstruma na daski' lovi FBI zbog dilanja i višestrukih ubojstava: 'Odabrao je postati trgovac drogom i višestruki ubojica'

Image

U Kanadi je već prije optužen, zajedno sa 16 drugih, zbog umiješanosti u lanac koji je dilao 60 tona kokaina godišnje

18.10.2024.
10:35
VOYO logo

Biši kanadski olimpijac Ryan Wedding optužen je za dilanje droge i ubojstva diljem Sjeverne i Južne Amerike. Ryan James Wedding nastupao je za kanadsku snowboard reprezentaciju na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine.

Image
STRAVA /

Olimpijku njen dečko polio benzinom i zapalio, ima opekline na 75 posto tijela

Image
STRAVA /

Olimpijku njen dečko polio benzinom i zapalio, ima opekline na 75 posto tijela

Kako navodi New York post, FBI je trenutno u potrazi za Weddingom koji je u bijegu, a nude nagradu od čak 40 tisuća dolara za informaciju o bjeguncu. Wedding je tražen zbog navodnog vođenja i sudjelovanja u transnacionalnoj operaciji trgovine drogom koja je slala stotine kilograma kokaina iz Kolumbije, preko Meksika i južne Kalifornije, u Kanadu i drugdje u Sjedinjenim Državama. U nalogu za uhićenje također se ističe da je Wedding bio umiješan u organizaciju višestrukih ubojstva povezanih s drogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wedding je kanadski državljanin s boravkom u Meksiku. U Kanadi je već prije optužen, zajedno sa 16 drugih, zbog umiješanosti u lanac koji je dilao 60 tona kokaina godišnje. Wedding je među četvero koji su u bijegu i još nisu uhićeni, a djeluju pod zaštitom meksičkog Sinaloa kartela kako navodi glavni istražitelj Martin Estrada.

"Odabrao je postati trgovac drogom i ubojica", izjavio je Estrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američke vlasti tvrde da je skupina ubila dva člana obitelji u Kanadi u znak odmazde za ukradenu pošiljku droge u, kako su tamošnji dužnosnici rekli, slučaju zamjene identiteta zajedno s još dvije osobe. Wedding je prethodno bio osuđen u SAD-u za zavjeru za distribuciju kokaina i osuđen je na zatvorsku kaznu 2010., pokazuju savezni zapisi. Estrada je rekao da američke vlasti vjeruju da je nakon izlaska iz zatvora Wedding nastavio s trgovinom drogom te da mu prijeti doživotna kazna.

POGLEDAJTE VIDEO: Na aukciji prodani Jordanov dres i zastava kojom se ogrnuo nakon pobjede nad Hrvatskom '92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo