Urugvajski nogometaš Franco Acosta Machado (25) pronađen je mrtav. Njegovo tijelo pronađeno je dva dana nakon što je išao na plivanje za svoj rođendan, prenosi jedan od najčitanijih britanskih tabloida The Sun.

Nestao u pokušaju da prepliva rijeku Pando

Nekadašnji ofenzivac Villarreala B i Racinga Santandera nestao je u pokušaju da prepliva rijeku Pando na jugu Urugvaja. Tamošnji mediji pišu da je njegovo tijelo pronađeno u ponedjeljak na istom mjestu na kojem je zadnji put viđen. Za Acostom se tragalo od subote, a više detalja trebalo bi biti poznato nakon istrage.

Acosta je slavio svoj 25. rođendan sa svojom obitelji, kad je odlučio preplivati rijeku Pando, prije nego što ga je čini se struja odnijela.

Acosta je karijeru započeo u urugvajskom Atenasu. Nakon toga se dokazao u Fenixu koji ga je proslijedio u španjolski Villarreal. Tamo je Acosta igrao za B momčad iz koje je bio posuđen u Racing Santander i Plaza Coloniju.

Bio igrač Atenasa

Ove sezone bio je igrač Atenasa. Za reprezentaciju Urugvaja do 17 godina nastupio je 15 puta i zabio 12 golova. Za U-20 reprezentaciju u 14 mečeva zabio je šest golova.