velika istraga / Na meti USKOK-a i Damir Vrbanović: sumnja se da je Mamićima pomagao poreznik

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

USKOK u priopćenju navodi da 'hitne dokazne radnje' provodi zbog 'sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

2.7.2015.
11:57
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je potvrdio da protiv Zdravka i Zorana Mamića provodi 'hitne dokazne radnje' zbog sumnje na primanje i davanje mita, utaju poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u kojima je osim čelnika Dinama sudjelovala i službena osoba Porezne uprave.

Ne navodeći imena 'odgovornih osoba' GNK Dinama i službene osobe iz Porezne uprave USKOK je na svojoj internetskoj stranici u četvrtak prijepodne objavio da je akciju s policijom pokrenuo na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju navode da 'hitne dokazne radnje' provode zbog 'sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave'.

Policija je u četvrtak ujutro počela pretraživati kuće braće Mamić, u potrazi za spornom dokumentacijom i dokazima koje će potražiti i u prostorijama kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić s bratom i igračima na pripremama je u Sloveniji, a njegova odvjetnica Jadranka Sloković novinarima je ispred njegove kuće na zagrebačkom Tuškancu rekla da će se Mamić vratiti u Hrvatsku. O izvidima koji su tajni nije željela govoriti.

Vijest o akciji USKOK-a i policije prvi je na svojoj internetskoj stranici službeno potvrdio Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija pretražuje i kuću Damira Vrbanovića!

Policija pretražuje i kuću izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza te dugogodišnjeg direktora i izvršnog direktora Dinama Damira Vrbanovića, javlja 24sata

Ispred kuće su mu zapečatili i službeno vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo