NOGOMETNA MOČVARA / Mučenje je gotovo, što će nam donijeti Liga 12?

Image
Foto: RTL

Dinamo je ponovno osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i kup. Dinamo će u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, kao finalist kupa, idu u kvalifikacije Europske lige.

13.5.2012.
12:31
RTL
VOYO logo

ZAGREB - Dinamo je ponovno osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i kup. Dinamo će u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, kao finalist kupa, idu u kvalifikacije Europske lige.

Bila je ovo sezona koju je obilježila financijska kriza, pa su mnogi klubovi bili suspendirani ili pod prijetnjom suspenzije zbog dugovanja sadašnjim i bivšim igračima. Po prvi puta se dogodilo da je jedan klub izbačen iz Prve lige, a to je doživio Varaždin, koji zbog suspenzije nije odgrao dvije utakmice te je automatski izbačen u najniži rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da će od sljedeće sezone Prva liga imati 12 klubova, iz Prve HNL trebalo je ispasti pet klubova, ali na kraju će ispasti samo četiri kluba, Lučko, Šibenik, Karlovac te već ranije izbačeni Varaždin.

Naime, drugoligaši koji su po plasmanu konkurirali za ulazak u Prvu ligu, Pomorac, Vinogradar i Dugopolje zbog financijskih razloga odustali su od natjecanja u Prvoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je i lijepih trenutaka 37-godišnji napadač Slaven Belupa DavorVugrinec postao je najbolji strijelac u povijesti Prve HNL. Upisao je 128 golova, i time je prestigao IgoraCvitanovića, koji je tijekom svoje karijere zabio 126 golova.

Vugrinec je rođen 1975. u Varaždinu, prvi gol u HNL-u je zabio u dresu Varteksa protiv Zadra u sezoni 1992/93., a dvadeset godina kasnije i dalje je u pogonu. Vugrinec je tijekom karijere igrao i za Rijeku, Dinamo i Zagreb, te Trabzonspor, Lecce, Atalantu i Cataniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo