BBC: PSIHOLOG I TAKTIČAR / Može li Ćiro ponoviti povijest?

Image

Phil Minshull u blogu na BBC-u priznaje da je Ćiro uspio što njegovi prethodnici nisu - povezao je nogometaše različite nacionalnosti i složio moćan tim.

10.11.2009.
17:15
VOYO logo

"Može li se povijest ponoviti? Je li Miroslav madžioničar koji će jednim potezom čarobnog štapića odvesti svoju momčad, ovaj  put reprezentaciju Bosne i Hercegovine, do finala svjetskog prvenstva?", pita se Phil Minshull u svom blogu na BBC-u tekstu posvećenom izborniku Ćiri Blaževiću uoči dvije dokvalifikacijske utakmice BiH i Portugala.

Minshull podsjeća da je Ćiro prije nešto više od deset godina s reprezentacijom Hrvatske na SP-u u Francuskoj dogurao do bronce te se pita "što bi bilo da tada Boban nije imao loš dan ili da Vlaović nije u sjajnoj prilici prebacio loptu preko vrata Fabiena Bartheza i time propustio priliku poravnati rezultat ".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali Ćiru za kojeg kaže da je majstor psihologije i taktički znalac. S pogledom na nedavnu ratnu prošlost, priznaje da je Ćiro uspio što njegovi prethodnici nisu - povezao je nogometaše različite etničke pripadnosti i složio moćan tim. 

"Naša najveća prednost je u osjećaju pripadnosti momčadi, naš momčadski duh. Mi smo poput braće i zajedno možemo mnogo toga postići, potvrdio je Edin Džeko, napadač njemačkog prvaka Wolfsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada uz svojoj karijeri nisam imao tako dva važna meča. Nosimo se s golemim pritiskom, očekivanja navijača su velika. Ne smijemo ih razočarati", rekao je Blažević.    

A navijači Bosne i Hercegovine sigurno će pohoditi stadion u Lisabonu, tvrdi Minshull. Pola stanovništva te države raseljeno je tijekom rata diljem svijeta i Europe. No, vjerni svojoj reprezentaciji uvijek je prate ma gdje nastupala. Tako će zasigurno biti i 14. studenog u Portugalu. Uzvrat se igra četiri dana kasnije u Zenici.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike