NIŠTA OD PORTUGALA /

Mourinho ljut na madridski Real

Image
Foto: PIXSELL

"Ne razumijem zašto mi Real ne dopušta voditi reprezentaciju kada u terminu utakmica u Realu neću imati nikakvog posla", kaže portugalski stručnjak.

19.9.2010.
17:45
PIXSELL
VOYO logo

Premda je u klubu svega nekoliko mjeseci portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho kritizirao je čelnike Real Madrida zbog njihove zabrane da privremeno preuzme portugalsku reprezentaciju.

"Ne razumijem zašto mi Real ne dopušta voditi reprezentaciju kada u terminu utakmica u Realu neću imati nikakvog posla. Za vrijeme ligaške pauze imat ću devet dana slobodno i mogao sam pomoći Portugalu," kazao je razočarani Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Carlos Queiroz dobio otkaz, Portugalski nogometni savez (FPF) je ponudio Mourinhu da vodi reprezentaciju u iduće dvije utakmice uz kvalifikacijama za EP 2012. godine - protiv Danske 8. listopada, te četiri dana kasnije protiv Islanda.

"Nisam mogao preuzeti reprezentaciju jer su u klubu bili protiv toga," priznao je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu pomoglo niti zamolba predsjednika FPF-a Gilberta Madaíla koji je telefonski nazvao predsjednika Reala, Florentina Pereza, no u Real nisu željeli pustiti svog trenera.

Nakon što je cijela priča završila u novinama oglasili su se i čelnici "Kraljevskog kluba" pokušavši 'ugasiti požar' koji prijeti Los Blancosima.

"Nismo dobili nikakav službeni zahtjev iz FPF-a," kazao je direktor Jorge Valdano, te dodao: "Bilo bi neozbiljno da smo reagirali na napise iz novina. Svjesni samo da Mourinho želi pomoći Portugalu, no bilo bi nepošteno u cijeloj ovoj situaciji kriviti klub."

Portugal je otvorio kvalifikacije za EP 2012. godine neodlučenim ishodom protiv Cipra (4:4), te porazom od Norveške (0:1) i novi kiks posve bi udaljio Portugalce od europske smotre u Poljskoj i Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo