NOVA GENERACIJA / Monovolumen postao crossover: Stiže Renault Espace

Image

Nova generacija Espacea na tržište stiže u svibnju 2015. a Renault je objavio pojedinosti o modelima i cijenama ovog atraktivnog modela na hrvatskom tržištu

12.2.2015.
14:22
VOYO logo

Na prošlogodišnjem Pariškom salonu automobila Renault je predstavio novi Espace, nasljednika monovolumena koji je uglavnom neizmijenjen na tržištu još od 2003. godine. Ovaj veliki, elegantni i inovativni crossover upečatljiva dizajna temelji se na konceptnom automobilu koji je godinu ranije predstavljen na salonu automobila u Frankfurtu.

Kao i kod prethodnih generacija u 30-godišnjoj karijeri Espacea, svijetla, udobna i prilagodljiva unutrašnjost glavno je obilježje novog Espacea koji će kupce privući fluidnim linijama, kabinom prilagođenom putnicima i „plutajućom” središnjom konzolom. Obje inačice, i onu s pet i onu sa sedam sjedala, krasi iznimna prilagodljivost unutrašnjosti, a posebna je pažnja posvećena dizajnu i kvaliteti izrade novog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Renault Espace

Od samog početka prodaje novi će Renaultov crossover biti dostupan s tri paketa opreme: LIFE, ZEN i Initiale Paris. Već je osnovna inačica Renault Espace LIFE iznimno bogato opremljena. Spomenimo svjetla Full LED Pure Vision, 17-inčne aluminijske naplatke, fiksni krovni prozor, dvozonski automatski klima-uređaj i jednostavno preklapanje sjedala u drugom i trećem redu sustavom One Touch. Tu su i intuitivan, povezan novi multimedijski uređaj Renault R-LINK 2 s velikim 8,7-inčnim kapacitivnim dodirnim ekranom s navigacijskim sustavom TomTom i kartom Europe, te sustav za pomoć pri parkiranju 360°.

Paket opreme ZEN uključuje i novi sustav Renault Multi-Sense (s mjenjačem EDC), koji vozaču omogućuje izbor između pet načina vožnje (ECO, COMFORT, NORMAL, SPORT, PERSONAL). Svaki način vožnje mijenja postavke rada mjenjača, upravljača i motora. U skladu s izabranim načinom vožnje prilagođava se i rad podvozja s upravljanjem svim četirima kotačima 4Control i prilagodljivim ovjesom (uz doplatu u inačici ZEN). Paket ZEN uključuje i 18-inčne aluminijske naplatke. Za aktivnu sigurnost brinu se sustavi automatskog uključivanja/isključivanja dugog svjetla, sustav za upozorenje na nenamjernu promjenu kolničkog traka, sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav održavanja sigurnosnog razmaka, sustav za pomoć pri naglom kočenju i sustav za upozoravanje na prekoračenje brzine s prepoznavanjem prometnih znakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Renault Espace

Initiale Paris ekskluzivna je oznaka najbogatijeg paketa opreme za Novi Espace, a nudi ono najbolje. Ističe se udobnošću, odabranim materijalima i bogatom opremom. Za Initale Paris je namijenjena ekskluzivna metalizirana crna boja Amethyst uz 19-inčne aluminijske naplatke. Iznutra su presvlake od kože napa tamnosmeđe boje ili u dvobojnoj izvedbi siva Camaieux, grijana prednja sjedala s masažnom funkcijom i deset načina namještanja (od čega osam električnim putem) i dodatni ventilacijski otvori za drugi i treći red sjedala. Serijski se dobiju i sustav 4Control i prilagodljiv ovjes, radiouređaj BOSE Surround System s 12 zvučnika i funkcijom Active Noise Control, kao i sustav za pomoć pri parkiranju 360° s kamerom za vožnju unatrag.

Bit će dostupan s dva učinkovita motora koji, zahvaljujući maloj masi vozila i aerodinamičnosti, jamče užitak u vožnji i malu potrošnju goriva: Energy dCi 130 Stop&Start i Energy dCi 160 EDC Stop&Start (s posve novom tehnologijom Twin Turbo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Energy dCi 130 Stop&Start opremljen je šesterostupanjskim ručnim mjenjačem. Osmišljen je posebno za kupce koji ponajprije žele niske troškove upotrebe i udobnost jer nudi najbolji omjer između snage i potrošnje goriva na tržištu.

Image

Renault Espace

Dizelski motor Energy dCi 160 EDC Stop&Start s tehnologijom Twin Turbo odlikuju velika elastičnost i odzivnost motora. Zahvaljujući automatskom mjenjaču EDC s dvostrukom spojkom koji donosi dinamičnu i udobnu vožnju odlikuje ga užitak u vožnji. Zahvaljujući naprednim tehnologijama smješta se na vrh tržišta u pogledu omjera performansi i učinkovitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene se kreću od 279.900 kn koliko stoji model Life Energy dCi 130 pa do 369.900 kn za Energy dCi 160 EDC Initiale Paris.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo