MODRIĆ UŠAO NA PRESTIŽNU LISTU: / Vatreni se vratio tamo gdje i pripada, pogledajte tko su najbolji nogometaši 2020.

Image
Foto: Profimedia

Prošle godine na listi nije bilo Hrvata

2.12.2020.
17:49
Profimedia
VOYO logo

Američka medijska kuća ESPN objavila je svoju godišnju listu 100 najboljih u nogometu na kojoj je ove godine jedan hrvatski predstavnik. Lista je sastavljena od 10 dijelova s po 10 igrača i trenera.

Podjela je napravljena u odnosu na pozicije igrača u momčadi (vratar, desni, lijevi i središnji branič, zadnji vezni, ofenzivni vezni, krilo, napadač i središnji napadač).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prošle godine na popisu se našao jedan Hrvat. Riječ je o Luki Modriću koji je konkurirao na poziciji zadnjeg veznog. U poretku od deset nogometaša zna toj poziciji zauzeo je deveto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je možda na zalasku igračke karijere, ali još uvijek radi sjajna posao na jednoj od najzahtjevnijih pozicija i za jednu od najzahtjevnijih navijačkih baza. Sposobnosti Hrvata s loptom i vizija igre uvijek su bile njegove jače strane. Tako je predvodio Hrvatsku do srebra na SP-u 2018. i osvojio Zlatnu loptu čime je prekinuo desetogodišnju dominaciju Messija i Ronalda. Zato mu Zidane još uvijek vjeruje", piše ESN i navodi kako mu je najbolji trenutak ove godine bio prvi pogodak ikad u El Clasicu te osvajanje nalaska španjolskoga prvaka.

Cijelu listu pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji golman: Manuel Neuer (Bayern) Desni branič: Trent Alexander-Arnold (Eng / Liverpool) Središnji branič: Virgil van Dijk (Niz / Liverpool) Lijevi branič: Andrew Robertson (Ško / Liverpool) Zadnji vezni: Joshua Kimmich (Bayern) Ofenzivni vezni: Kevin De Bruyne (Por / Manchester City) Krilo: Sadio Mane (Liverpool) Napadač: Lionel Messi (Arg / Barcelona) Središnji napadač: Robert Lewandowski (Bayern) Trener: Jurgen Klopp (Njem / Liverpool)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo