"MALI LUKA" POSTAO ZVIJEZDA NA OTOKU / Modrić: Dokazao sam da mogu igrati u Premiershipu

Image

Pitanje mogućnosti "malog" veznjaka potežu se od početka njegove karijere, otkad je zaigrao u BiH ligi.

26.3.2009.
14:25
VOYO logo

''Mali Luka'', kako engleski novinari često opisuju jednog od ključnih igrača hrvatske reprezentacije, bio je proteklog vikenda veliki junak Tottenhama zbog pogotka u pobjedi nad Chelseajem 1-0 na White Hart Laneu. ''U svojoj prvoj sezoni u Premiershipu, Modirć igra sve bolje i bolje'', piše autor na web stranici Spursa. A Luka za sebe jednostavno kaže da nikada nije sumnjao hoće li se uspjeti igrački dokazati u Premiershipu.

"Svatko ima pravo na svoj pogled i svoje mišljenje, ali za mene nikada nije bilo upitno hoću li biti dovoljno dobar za engleski nogomet. Vjerovao sam u svoje mogućnosti i kvalitete, mislim da sam dokazao da mogu igrati u Premiershipu. Držim da igram sve bolje", objasnio je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su dovodili u pitanje hoće li zbog niskog rasta i fizičkih predispozicija uspjeti odgovoriti zahtjevima jedne od najjačih, po mnogima i najjače lige na svijetu.

"Tijekom cijele karijere se susrećem s istim pitanjima o mojim predispozicijama, još otkad sam kao 17-godišnjak igrao u prvenstvu BiH, pa onda u hrvatskoj ligi, naposlijetku i u hrvatskoj reprezentaciji. Uvijek ista pitanja, ali s time se nikada nisam zamarao. Mogu ljudi pričati što hoće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, priznaje da prilagodba nije bila lagana.

"Nije bila. Stigao sam iz Hrvatske u kojoj prvenstvo nije tako jako. Ovdje je sve drukčije, puno brže. U Engleskoj ne možeš dugo držati loptu u posjedu. Na to mi se bilo teško naviknuti u početku. Počeo sam bolje igrati otkad je Harry Redknapp stigao u klub. Priviknuo sam se na brzinu igre i činjenicu da moraš brzo reagirati kada primiš loptu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo