Mladost izgubila od Partizana i ostala bez finala

Vaterpolisti Mladosti nisu uspjeli ući u finale završnog turnira Eurolige u Rimu. U polufinalu su poraženi od beogradskog Partizana s 12:9.

4.6.2011.
1:09
VOYO logo

Beograđani su rano poveli sa 6:2 a stajali bi i bolje da Zagrepčani na vratima nisu imali raspoloženog Josipa Pavića. Vratar Mladosti obranio je čak 16 udaraca i samo je on bio na razini polufinala Eurolige. Svi ostali Žapci značajno su podbacili, pa i oni najbolji Hinić i Udovičić.

Vanji su Korolija i Pijetlović zabili dva pogotka s dva metra dok ih je on čuvao, a Igor je već u prvoj četvrtini zaradio dva isključenja, a u 13. minuti je skrivio peterac i izašao iz igre gotovo bez ikakva učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da je tako završilo. Da sam ja igrao tako malo i da smo izgubili. Partizan je bio bolji od nas, ali neke smo pogotke jeftino primili. Početkom posljednje četvrtine stigli smo nekako na zaostatak od 6:8, ali potom smo opet napravili nekoliko grubih pogrešaka u obrani", kazao je vidljivo utučeni Hinić nakon utakmice, a Petar Muslim dodao:

"Nismo otvorili utakmicu kako smo željeli. Brzo su nam napravili razliku a poslije smo ostali i bez Hinića i nismo se uspjeli vratiti. Možda smo zbog svega toga postali prenervozni, ne znam. Teško je objasniti zašto nismo odigrali onako kako smo planirali. No, od plakanja nema koristi, idemo pobijediti Budvu i biti treći u Europi", naglasio je Muslim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizanova taktika je i bila prije svega neutralizirati trojicu najopasnijih žabaca: Hinića, Udovičića i Muslima. Potvrdio je to i kapetan beogradske momčadi Vladimir Vujasinović.

"Hinićev izlazak nam je puno pomogao, mi smo svoju strategiju i gradili na tome da ga izbacimo što prije. Na početku smo bili prilično smušeni, i mi i mladostaši, no na sreću mi smo se prvi trgnuli", rekao je Vujasinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu Pro Recco je pobijedio Budvu sa 9:4, pa će se tako u subotu u 19.30 sati mladostaši za treće mjesto nadmetati s Crnogorcima. O europskom naslovu, u 21 sat, odlučivat će Pro Recco i Partizan. Pobjednik će dostići Mladost po broju naslova najboljih na Starom Kontinentu – imat će ih također sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo