ZABIO I KALINIĆ / Mladi Hrvat briljirao u dresu Intera

Image
Foto: AP

Bivši igrač Hajduka zabio je prvi gol na utakmici u 9. minuti, a potom je u 54. minuti doveo Inter u novo vodstvo, nakon što je Sadigov izjednačio u 52. minuti. Konačnih 2:2 postavio je Canales u 89. minuti.

7.12.2012.
7:00
AP
VOYO logo

ZAGREB - U susretu posljednjeg kola J skupine Europske lige Lazio je na gostovanju deklasirao Maribor 4:1 osvojivši prvo mjesto u skupini. Golove za 'nebesko-plave' postigli su Kozak (16), Radu (32) i Floccari (38, 51), a za slovenski sastav Tavares (84). Iz ove skupine dalje je prošao i Tottenham koji je u izravnom okršaju za drugo mjesto na White Hart Laneu pobijedio Panathinaikos 3:1.

Spursi su poveli golom Adebayora (28), izjednačio je Zeca (54), a potom su Grci imali nekoliko sjajnih prilika za potpuni preokret. Kazna za promašaje je uslijedila u 76. minuti kada je Dempsey doveo domaćine do novog vodstva. Sve dvojbe oko putnika u drugi krug razriješene su u 84. minuti kada je Defoe postigao treći gol Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješene su i posljednje nepoznanice u skupini G iz koje dalje idu Genk i Basel. Genk i Basel su na KRCF Areni odigrali bez pogodaka i tim rezultatom su oba sastava prošla dalje. Utakmica između Sportinga - Videotona je odgođena za petak zbog potopljenog travnjaka stadiona Jose Alvalade, no ona više nema nikakav značaj.

Inter je u dvoboju skupine H odigrao 2:2 protiv Neftčija, no i prije ovog kola osigurao je prolaz. Oba gola za talijanski sastav postigao je hrvatski nogometaš MarkoLivaja. Bivši igrač Hajduka zabio je prvi gol na utakmici u 9. minuti, a potom je 54. minuti doveo Inter u novo vodstvo, nakon što je Sadigov izjednačio u 52. minuti. Konačnih 2:2 postavio je Canales u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranijem terminu plasman u 16-inu finala izborili su i Liverpool, Steaua, te Stuttgart. Ostali klubovi mjesto izborili su 'europsko proljeće' i prije posljednjeg kola.

Liverpool je na gostovanju u Udinama pobijedio Udinese 1:0 i izborio plasman u 16-inu finala kao pobjednik skupine. Pogodak odluke postigao je Henderson u 23. minuti. Dalje ide i Anži usprkos porazu na gostovanju kod Young Boysa 1:3. Na koncu su Liverpool, Anži i Young Boysi imali po deset bodova, no u njihovom trokutu najslabiji su Švicarci koji su ispali. Udinese je otpao i prije posljednjeg kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramatično je bilo i u skupini E gdje su tri momčadi mogle dalje, Steaua, Stuttgart i Kopenhagen. Na koncu 'europsko proljeće' dohvatili su Steaua i Stuttgart, premda su Nijemci posve neočekivano kod kuće izgubili od otpisanog Moldea 0:1 golom Angana (45). Stuttgart bi ispao da je Kopenhagen na svom terenu pobijedio rumunjski sastav, no Steaua je, premda je od 49. minute igrala s igračem manje, odigrala 1:1. Gosti su poveli sjajnim golom Rusescua (73), a izjednačio je Vetokele (87).

Viktoria Plzen je u dvoboju skupine B pobijedila Atletico Madrid 1:0 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok Španjolci idu dalje kao drugoplasirani. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Procházka (26).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnjipro je potvrdio prvo mjesto u skupini F uvjerljivom pobjedom protiv AIK Stockhlma 4:0, a prvi gol na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac NikolaKalinić iz jedanaesterca u 20. minuti. Kalinić je svladao bivšeg vratara Dinama IvanaTurinu koji sada brani za švedski sastav. Strijelci za Dnjipro bili su i Zozula (39, 52) i Kravčenko (86). Kalinić je na terenu proveo 57 minuta, dok je IvanStrinić odigrao posljednje 32 minute.

U drugom susretu iz skupine PSV je u Napulju pobijedio Napoli 3:1, no taj susret nije imao rezultatsku važnost jer je talijanski sastav ranije osigurao prolaz dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo