'Cro Cop' se ne predaje / Mirko ponovno u UFC-u: 'Neke revanše želim više nego išta!'

Image
Foto: Facebook

Mirko Filipović vraća se u UFC! Vijest je to koja je jučer počela kružiti internetom, a oko koje se Mirko danas službeno oglasio putem svog Facebook profila. Iako suočen s brojnim kritikama, Cro Cop je obećao: 'Bit ću spremniji nego ikad!'

21.1.2015.
15:51
Facebook
VOYO logo

Najpoznatiji hrvatski borac Mirko Filipović, u borilačkom svijetu poznatiji pod imenom Cro Cop, vraća se u ring UFC-a!

Vijest je to koja je jučer počela kružiti internetom, a oko koje se Mirko danas službeno oglasio putem svog Facebook profila. Iako se Mirko već nekoliko godina suočava sa stalnim upiranjima prstom i komentarima kako mu je vrijeme za mirovinu, legendarni hrvatski borac jednostavno ne odustaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović je na Staru godinu odradio posljednju borbu u kojoj je nokautirao japanskog borca Satoshija Ishiija, a sada je odlučio raščistiti neke stvari iz prošlosti i vratiti se u nemilosrdni kavez.

Filipović se već jednom okušao u UFC-u. Debitirao je u veljači 2007. godine pobjedom nad Eddijem Sanchezom, no nakon toga su uslijedili porazi od Gabriela Gonzage i Cheicka Konga. Drugi ugovor potpisao je 2009. godine, no ponovno je upisao negativni omjer od dvije pobjede i tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

u sinoćnjoj emisiji 'The MMA Hour' tu je informaciju potvrdio i predsjednik UFC.ove organizacije Dana White.

"Kod Cro Copa najviše poštujem to što je ratnik. Izjavio je da si nikada neće oprostiti što nije napravio više u UFC-u. Morate shvatiti, što ja razumijem, da je teško sa 37 ili 38 godina nositi se s mladom konkurencijom. Da, MMA je sport u kojem možeš dulje biti aktivan, no teško je protiv mladih snaga", rekao je White.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije navijača na vijest uglavnom su bile negativne. Manjak vjere u Mirkove mogućnosti zbog 40 godina koje nosi na leđima uzrokovao je brojne skeptične, pa čak i podrugljive komentare, no Mirko se danas putem svog Facebook profila konačno obratio javnosti i objasnio svoje motive.

"Dragi prijatelji, evo da se javim vezano za cijelu strku koja je nastala oko mog povratka u UFC. Kao sto to uvijek biva, idiotske komentare i razno razna pametovanja je nemoguce izbjeci. Svatko živi i radi onako kako smatra da je ispravno pa tako i ja. Prije nego okačim rukavice o klin, ogromna želja mi je odraditi neke uzvrate u UFC-u, to je nešto sto baš zelim i za što ću se spremiti kao nikada sa ogromnim guštom. Ne mogu obećati da ću iz tih okršaja izaći kao pobjednik, ali ću dati apsolutno sve od sebe da pobijedim. Iako sam 8 godina stariji nego kad sam prvi put otisao u UFC, sada sam u puno komfornijoj i opuštenijoj situaciji nego tada, i financijskoj i zdravstvenoj, i ovaj puta nisam potpisao radi basnoslovnog ugovora, već isključivo radi vlastitog zadovoljstva. Uspio sam zaliječiti sve ozljede i operacije, a bilo ih je 8, koje me prate od prve borbe odrađene u UFC-u i jedva čekam prvi okršaj za koji ću biti spreman kao zvijer! To dugujem sebi i svojim navijačima. Da se razumijemo, mogao sam nakon borbe sa Ishijem staviti prst u uho i laganini, penzija, spavanje do 11, malo trening, jedan vikend Privlaka, drugi vikend Pula i tako bezbrižno do kraja života. Ali to nisam ja, dobio sam priliku da u sportskom smislu ispravim neke stvari. Ako budem mogao odlično, ako ne, opet dobro, barem ću znati da sam pokusao i da sam dao sve od sebe. Neku večer gledam sa sinom 'Troju', na pocetku stitonosa dodaje Ahilu oklop i kacigu i veli mu 'Ahile, ja nikad nisam vidio većeg i snaznijeg čovjeka od tvog protivnika, ja se nebi usudio boriti sa njim! A Ahil mu kaze: Zato ti neće pamtiti ime! Hvala svima na porukama podrške i vjerujte, dati ću sve od sebe da vas ne razočaram", napisao je Mirko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo