ŠESTI SUPERKUP ZA ROSSONERE / Milan preokretom do prvog naslova

Igrači Milana osvajači su ovogodišnjeg talijanskog Superkupa zahvaljujući 2-1 pobjedi protiv gradskog suparnika Intera u susretu odigranom na stadionu "Ptičje gnijezdo" u Pekingu.

6.8.2011.
16:24
VOYO logo

Nogometaši Milana pobjednici su Talijanskog Superkupa. Aktualni talijanski prvaci do šestog, rekordnog naslova u natjecanju došli su 2-1 pobjedom nad gradskim rivalom Interom u susretu igranom u Pekingu. 

Otvarajući gol na susretu zabio je nizozemski veznjak Wesley Sneijder iz slobodnog udarca u 22. minuti. Opalio je sjajno Sneijder iskosa s lijeve strane s ruba šesnaesterca, a njegov je udarac pronašao bliži gornji kut Christiana Abbiatija. Vratar "rossonera" uspio je dirati loptu, ali ju nije uspio ukrotiti. U prvom dijelu Milan je najbolju priliku za izjednačenje imao u 40. minuti, ali je udarac glavom Zlatana Ibrahimovića nakon ubacivanja Ignacija Abatea pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Milan je stjerao Inter na njihovu polovicu, a za izjednačenje je u 60. minuti zabio Ibrahimović. Akciju je započeo Robinho, koji je na desnom boku izbacio Clarencea Seedorfa. Nizozemski veteran vratio je u sredinu, a švedski napadač je glavom zakucao loptu u praznu mrežu.

Za konačnih 2-1 zabio je Kevin-Prince Boateng u 69. minuti. Najveće zasluge za gol zapravo ima Alexandre Pato čiji je udarac s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu, da bi potom odbijanac u mrežu pospremio ganski reprezentativac. Inter je ostao na pet naslova u Talijanskom superkupu, dok je Milanu ovo prvi naslov nakon 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo