Miha: Zbog tetke ne mogu da se odreknem Arkana!

Srpski selektor otvorio dušu za hrvatske medije

4.2.2013.
12:46
VOYO logo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je za Sportske novosti da se nikada ne bi odrekao prijateljstva sa pokojnim Željko Ražnatovićem Arkanom.

- Arkan i ja smo bili prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde, kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvek bio na pripremama reprezentacije. I ne osećam se krivim što je Deju Savićevića i mene voleo više od ostalih. Ne želim da ga se odreknem jer bih bio licemer. Svi smo, uostalom, radili gluposti, kretenizme. I mi, i Hrvati. Ubijalo se s obe strane, zašto se lažemo, pa niko nije ni čist niti nedužan! Arkan je, konačno, spasio život mojoj tetki. Bila je zarobljena od strane srpske strane, on ju je uočio i spasio zbog mene. To se ceni - rekao je Mihajlović .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je još jednom razjasnio i sukob sa navijačima Lacija oko Arkana.

- To nema veze sa mnom, ne znam koliko to puta moram ponavljati! To je bila ideja navijača Lacija kojoj sam se ja protivio. Nisam to nikako želeo i otišao sam do predsednika kluba tražeći sastanak sa vođama navijača. Oni su došli i obećali da neće okačiti podršku, ali ipak jesu i zbog toga sam s njima ušao u veliki sukob - izjavio je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor "orlova" se dotakao i odnosa sa kolegom sa klupe Hrvatske Igorom Štimcem, kao i eventualnom prisustvu Gotovine na narednom meču i načinu na koji će fudbaleri Srbije pozdraviti himnu Hrvatske.

Mihajlović je ponovio da će naši reprezentativci napustiti teren ukoliko Gotovina izvede početni udarac 22. marta na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mi ne bismo izašli na teren da je prošao Štimčev predlog da Ante Gotovina izvede početni udarac! To vam govorim pod punom odgovornošću, sve ipak ima svoje granice! To, na kraju, nema veze sa sportom! To sigurno nije bila jedna od Štimčevih najboljih izjava, iako sam video da se kasnije od nje distancirao, otklonio. Svako, doduše, ima pravo na grešku, iako ne znam gleda li on to uopšte kao svoju grešku... - kazao je Mihajlović koji je dodao da će "orlovi" aplaudirati hrvatskoj himni.

- Naravno da ćemo aplaudirati hrvatskoj himni. To je jedna od novina koje sam uveo. Pre su naši igrači zviždali tuđim himnama. A moja reprezentacija sada aplaudirae. To je respekt! Tako je bilo od Španije nadalje, a na utakmici s Belgijom naš su primer prihvatili i navijači koji su aplaudirali himni. Tako će biti i dalje, pa naravno i protiv Hrvatske. Kakva će biti vaša reakcija, u to ne ulazim, ona će reći nešto i o vama. Evo, u Makedoniji mi aplaudiramo njihovoj himni, a oni na našu raspale koncert zvižduka... Da se vratim na Maksimir. Što se tiče nas učesnika, mi ćemo pružiti pozitivan primer, a šta će se dogoditi na tribinama pitanje i odgovor leži na državi koja takve stvari treba da rešava - rekao je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo