Miha: Poraz od Hrvatske najteži u karijeri

Selektor „orlova“ žali što se nije ponovila 1999. godina

25.3.2013.
13:21
VOYO logo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović konačno se pojavio pred novinarima nakon debakla na Maksimiru.

On je izjavio da mu je poraz od Hrvatske najteži u karijeri i naglasio da uprkos svemu ekipa mora da se skoncentriše na meč sa Škotskom i vrati se na pravi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bez obizra na sve što se pojavljivalo u medijima prethodnih dana, verujte da je nama mnogo žalije zbog poraza u Zagrebu nego vama. Vi ćete za desetak dana da zaboravite tu utakmicu, a mi ćemo je nositi ceo život. Kao što je meni uspeh u Zagrebu 1999. godine bio najdraži u kraijeri, tako je ovaj poraz najteži igračima, ali i meni u igračkoj i trenerskoj karijeri - rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

On je dodao da je sada najvažnije da igrači izbace iz misli utakmicu u Zagrebu i protiv Škotske dokažu da imaju kvalitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pokazali smo da vredimo protiv Velsa, 60 minuta protiv Belgije i u drugom poluvremenu protiv Hrvatske. Nisu nas nadigrali, a golove su dali iz naše dve greške. Očekujem da protiv Škotske odigramo dobro, a kada mi igramo kako možemo, onda možemo da pobedimo svakog rivala - konstatovao je Mihajlović.

Selektor je naveo da očekuje neizvestan meč, ali da se nada pobedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Škotska posle smene selektora i dolaska Strahana igra čvrsto, lopta je na zemlji, sa dosta presinga i po tome liče na evropske ekipe. Bitno je da budemo strpljivi, prvi damo gol, a posle toga će biti lakše - naglasio je Mihajlović.

Na pitanje da li očekuje podršku sa tribina kao na utakmici protiv Velsa, Mihajlović je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nadam se da će publika doći u što većem broju da podrži ovaj mladi tim da ostvari rezultat. Međutim, čak iako ne bude tako, igramo za Srbiju, znamo šta je naš cilj i učinićemo sve da zabeležimo pobedu - zaključio je Mihajlović.

Nakon "požutelog" Aleksandra Kolarova i povređenog Zdravka Kuzmanovića, selektor Srbije na ovom meču definitvno neće moći da računa ni na Aleksandra Ignjovskog i Marka Šćepovića, koji su povređeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica izmedju Srbije i Škotske igra se u utorak od 20.30 u Novom Sadu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo