Miha najavio odlazak!

Nadamo se da nije u pitanju prvoaprilska šala

1.4.2013.
17:01
VOYO logo

Selektor srpske fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović najverovatnije neće produžiti saradnju sa FSS i u oktobru će napustiti klupu "orlova".

Ipak, Mihajlović je da neće otići sa fudnkcije selektora dokle god naša selekcija ima teorijske šanse za plasman na SP u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Matematički smo i dalje u igri. Imamo četiri utakmice do kraja kvalifikacija i bez obzira na to što sudbina nije više samo u našim rukama, borićemo se da dobijemo sve, pa šta bude. Ako se plasiramo na SP, nastavićemo sa radom, a ako ne, kao što sam ranije govorio, moja je odluka da odem. Iako svi znamo da FSS nije postavio imperativ da stignemo do Brazila, nego je to moj cilj. Ja sam tako odlučio. - poručio je Mihajlović za Novosti.

Selektor je pokušao da opravda svoj stav da reprezentacija mora da obezbedi plasman u Brazil, iako to od njega niko nije tražio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zato što sam takav čovek, moram sebi da postavim konkretan cilj, kojem u startu težim, a ne da kažem da nema veze ako ne odemo u Brazil, pošto ćemo imati još dve godine da se spremamo za EP u Francuskoj. To bi bila mnogo lagodnija pozicija, pošto je lakše izboriti učešće na šampionatu kontinenta, jer je takav sistem kvalifikacija. A i ovaj tim će za dve godine da poraste, ne kažem da će se sigurno plasirati, ali će imati neuporedivo veće šanse- rekao je Mihajlović i dodao da će na jesen razgovarati sa Tomislavom Karadžićem o nastavku saradnje, ali da kako strvati stoje bliži je odlasku.

Domaća sportska javnost najviše zamera Mihajloviću da ni posle 12 utakmica nije uspeo da stvori kostur tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Od prvog dana sam govorio da kod mene nema startera i rezervista. Ali neka bude da su sigurni: Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov i Đuričić. Svi drugi su zamenljivi. Pre svega zato što za kvartet pozadi nemamo prave zamene, dok za ostale, uključujući i Tadića i Tošića, imamo igrače koji ravnopravno konkurišu za mesto u prvih 11- zaključio selektor reprezentacije Srbije.

Podsetimo, Mihajlović je više puta uveravao da će ostati selektor i posle kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali se očigledno predomislio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije tajna da je aktuelni selektor još pre dve godine izrazio želju da preuzme milanski Inter, a ta priča je poslednjih nedelja ponovo aktuelna, pošto gazda "neroazura" Masimo Morati na kraju sezone namerava da uruči otkaz treneru Andrei Stramaćoniju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo