GOBAC DIGNUO RAMPU / Metličiću zabranjen povratak u reprezentaciju

Image

"Mi želimo biti ozbiljni, a to znači da se ne upada ili iskače samo tako. Imamo igrače koji trebaju nadomjestiti Peru i njima treba dati pravu priliku".

30.9.2009.
16:59
VOYO logo

Lino Červar i Pero Metličić su praktički sve dogovorili, ali zaboravili su na jednu "sitnicu". Zoran Gobac je taj koji po statutu HRS-a ima pravo veta na izbornikov popis.

"Metličić opet u reprezentaciji? Hm, pa nije li se on oprostio još nakon Svjetskog prvenstva u Zagrebu?", pita Gobac, a prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam da može ići baš tako. Ze mene je Metličić igrač koji se oprostio od reprezentacije. Mi želimo biti ozbiljni, a to znači da se ne upada ili iskače samo tako. Uostalom, Pero ima 34 godine i nerealno je očekivati da bi mogao igrati u Londonu 2012. A mi smo tek počeli olimpijski ciklus i želimo po njemu zidati reprezentaciju. Imamo četiri iskusna igrača: Tončija Valčića, Balića, Lackovića i Vorija za koje smo procijenili da su neophodni reprezentaciji i da će u Londonu još uvijek biti u vrhunskoj formi".

Metličiću su, dakle, zatvorena vrata?

- Ponavljam, želimo li biti ozbiljni, nemamo pravo na remećenje reda u momčadi i oko nje. Pero je sjajan dečko, naša rukometna legenda i sigurno ćemo mu omogućiti da poslije karijere dobije zasluženo mjesto, trenersko ili neko drugo. No, ne vidim ga u projektu London 2012. Pa to je i on sam naglasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne možete ignorirati činjenicu da bi Metličić u Austriji sljedeće godine mogao pomoći?

- Nije to sporno. Nije sporna ni naša želja da budemo prvaci Europe ako ikako možemo. Međutim, to ćemo moći postići samo redom i odgovornim radom, nikako ne dopuštajući da se na bilo koji način ugrozi London. Imamo igrače koji trebaju nadomjestiti Peru i njima treba dati pravu priliku. Ili ih nikada nećemo dobiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo