protivnik novog pravila / Metličić: 'Lino je pogriješio, a igra 7 na 6 će uništiti rukomet kakvog poznajemo!'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Legendarni desni vanjski od početka je veliki protivnik ovog relativno novog pravila koje po njemu, uništava bit rukometne igre

21.1.2019.
17:32
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras igra utakmicu odluke na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj. 

U Lanxess Areni naši će rukometaši snage odmjeriti protiv jednog od domaćina, a pobjeda je imperativ ukoliko želimo očuvati nadu u polufinale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do jučer je sve izgledalo savršeno, no neočekivan poraz od Brazila gurnuo nas je u vrlo tešku situaciju. Čvrsta obrana Brazila, loša igra Hrvatske 7 na 6 i naša prazna vrata rezultirali su onime što su svjetski mediji opisali kao 'senzaciju', a dan nakon utakmice preispituju se Červarove odluke. 

"Uporno inzistiranje na igri bez golmana nije bilo baš najbolje rješenje za stizanje razlike. Momčad se tako dodatno troši, a svaki laki primljeni gol ruši joj samopouzdanje. A kad ih primiš osam, od toga se nemoguće oporaviti, to je jednostavno bila nemoguća misija", komentira dan nakon utakmice Pero Metličić, bivši rukometni reprezentativac te svjetski i olimpijski prvak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni desni vanjski od početka je veliki protivnik ovog relativno novog pravila koje po njemu, uništava bit rukometne igre. 

"Po meni to je pravilo uništilo rukomet, a onaj tko ga je uveo nema pojma o rukometu. Ponekad ti ta taktika može i donijeti nešto dobro, ali previše je rizična, i lako ti se može obiti o glavu kao nama protiv Brazila. Ne samo da možeš primiti seriju golova, nego pokušavanjem razbijanja ritma protivnika, razbijaš i svoj napadački ritam", rekao je Metličić, piše 24 sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvom taktikom je, reći će Metličić, pogriješio i naš izbornik. 

"Kod nas to uopće nije funkcioniralo, a pogotovo nakon što se ozlijedio Luka Cindrić, koji je za takvu taktiku naš ključni igrač. Lino je taktički griješio, morao je puno brže reagirati i mijenjati taktiku kad se pokazalo da ne ide s igračem više u polju", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati uRTLplay digitalnoj videoteci."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo