Medveščak konačno objavio veliku vijest

Mark French novi je trener hokejaša Medveščaka. Kanadski stručnjak posljednje je četiri godine vodio AHL filijalu Washington Capitalsa - momčad Hershey Bearsa.

3.6.2013.
11:50
VOYO logo

French je s Bearsima u prvoj sezoni kao glavni trener odmah porušio brojne rekorde. S nevjerojatnih 60 pobjeda u 80 utakmica su protutnjali ligaškim dijelom AHL-a i dominaciju nastavili u doigravanju, te osvojili naslov prvaka. Posljednje tri godine dogurao bi svoju momčad do 'playoffa', ali je ostao bez trofeja.

French (41) kao igrač je imao kratku karijeru, odmah nakon završenog sveučilišta se prebacio na drugu stranu leda. Osam godina je radio u najboljim juniorskim i sveučilišnim ligama, da bi 2007. postao pomoćnim trenerom Hershey Bearsa. Godinu kasnije, kao pomoćnik je stigao do naslova, a zatim je to ponovio i kao glavni trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mark French je trener kojeg sam pratio posljednje dvije godine i nadali smo se da će doći trenutak kada će odlučiti nastaviti karijeru u Europi kako bismo ga upravo mi u Medveščaku mogli angažirati. Mark je mladi trener koji prakticira moderni hokej na terenu, uz disciplinu i poštovanjem prema svojim igračima i klubu", poručio je direktor hokejaških operacija Medveščaka Markoanotnio Belinić.

Kanadski stručnjak povest će Medveščak u debitantsku KHL sezonu, a zasad od momčadi je poznato samo sedam igrača. Vratar Mark Dekanich, bek Saša Martinović te napadači Hugh Jessiman, Nathan Perkovich, Mike Glumac, Ryan Vesce i Charles Linglet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo