velika prilika /

Marko Pjaca ekskluzivno za RTL o nadolazećem SP-u u Rusiji: 'Mislim da možemo daleko'

Čeka se nova eksplozija Pjace i povratak igrama na kakve je navikao. Spreman čeka svoje prvo svjetsko prvenstvo i možda mu baš Rusija bude prekretnica

28.5.2018.
20:48
VOYO logo

Van terena miran i samozatajan, a na terenu bombastičan. Sa samo 23 godine, bez Marka Pjace nisu se mogla zamišljati reprezentativna okupljanja. Ali teška ozljeda prije 15 mjeseci, bacila ga je u stranu, a posudba iz Juventusa u Schalke nije prošla kako je očekivao.

"Kad sam išao tamo to sigurno nije bilo ono što sam htio. Htio sam igrati više, pogotovo nakon ozljede, ali što je tu je", kazao je Pjaca za RTL. U cijeloj 2018. samo devet utakmica i dva postignuta pogotka skor je zbog kojeg je i reprezentacija postala upitna. Na završnici kvalifikacija nije ga bilo, ali Dalić bez Pjace u Rusiju ne želi.

"Je pričao sam s njim dosta, pričao što traži od mene. Govorio što traži od mene, igrat desno, lijevo u špici, spreman na sve", kazao je Pjaca. Varijanti nema puno što se otvaranja prvenstva tiče. Nigerija u javnosti djeluje kao najlakši protivnik, ali tvrdi: "S afričkim ekipama ne znaš šta očekivati, ali znamo da mladi i sigurno motivirani, najteža u skupini."

Bit će to još jedna prilika generacije. Za neke, na primjer Modrića, možda i posljednja u karijeri da se napravi nešto veliko. "Pojedinačno smo stvarno jaki i ako to spojimo u jednu cjelinu onda mislim da možemo daleko", kazao je. A tek nakon toga rješavat će svoju klupsku sudbinu. U Schalke se ne vraća, a hoće li priliku čekati s Juventusove klupe ili na novoj posudbi, još ne zna.

"Nije još potpuno riješeno jer mislim da dosta ovisi o svjetskom prvenstvu, ima vremena do toga, do sada je koncenetracija isključivo na reprezentaciji", tvrdi Pjaca. Čeka se nova eksplozija Marka Pjace i povratak igrama na kakve je navikao. Spreman čeka svoje prvo svjetsko prvenstvo i možda mu baš Rusija bude prekretnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo