Mario upoznao čovjeka po kojem je dobio ime!

Međunarodni tjedan radosti, smijeha i druženja s djecom iz različitih zemalja završio je svečanom dodjelom medalja i pehara najboljim ekipama u malom nogometu i košarci.

26.8.2011.
17:37
VOYO logo

Na nogometnom terenu u najmlađoj kategoriji, 2000. i mlađi sastali su se dvije ekipe iz Hrvatske 'Pletionica Ivković' i 'Međimurski mali dečki' koji su dokazali kako INA Sportske igre mladih daju veliku važnost korektnoj i fair play igri bez grubih startova.

Rame uz rame s dečkima iz Pletionice Ivković, igra i 11-godišnja Lucija Mudrinić koja, kako kaže, trenira nogomet već pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim podjednako igrati i s dečkima i s curama. Važno je samo da igram", objasnila je Lucija svoju ljubav prema nogometu.

Prije utakmice kapetan malih Međimuraca je uz mali poklon, u ime cijele ekipe, dao obećanje kako neće biti grubi, ali i da će korektno igrati. Na žalost Međimuraca i veliku radost Splićana i Lucija je svojim golom doprinijela pobijedi od 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanoj dodjeli nazočio je i bivši hrvatski nogometaš Mario Stanić, koji je pobjednicima uručio zlatne medalje. Prilikom dodjele Stanić je čestitao mladim nogometašima i košarkašima zaželjevši im još puno uspjeha.

"Sport je jedna od boljih alternativa u životu. Ako radite i vježbate možete puno postići. I kako slogan ove manifestacije kaže: Živimo život bez droge jer droga uzima život!", zaključio je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dodjele medalja 13-godišnji Mario Orlić dobio je priliku i napokon je upoznao Marija Stanića, igrača po kojem je dobio ime. Marijev otac Nikša, kao i ostali veliki ljubitelji nogometa još se sjeća 1998. godine i Svjetskog prvenstva.

"Rekao sam da će mi se sin zvati po igraču koji prvi zabije gol na Svjetskom prvenstvu. I onda je došla prva utakmica s Jamajkom i 27. minuta u kojoj je Stanić zabio gol. Kad se sin rodio bilo je neupitno kako će se zvati, zato mi je posebno drago što ga upoznao", ispričao je Marijev otac Nikša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slobodno vrijeme gosti iz Crne Gore, Makedonije, BiH, Mađarske i Estonije ponajviše su uživali na splitskim plažama Bačvicama i Žnjanu. I dok je jedinima bilo najvažnije sunčati se i uživati u kupanju, drugi su pokušali otkriti čari picigina.

"Tako nešto još nismo vidjeli. Nismo uspjeli zaigrati, ali smo shvatili kako se igra", objasnili su Makedonci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su put u Split iskoristili kako bi upoznali i ostale gradove, između ostalih posjetit će i Dubrovnik.

"U našoj zemlji svi pričaju o Hrvatskoj kao prekrasnoj zemlji. Plaže su uistinu najljepše koje sam do sad vidjela. Osim Splita, posjetili smo i Trogir a posebno e raduje put u Dubrovnik", izjavila je Gerda iz Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108230606006 arti-201108190551006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo