BUDUĆA ZVIJEZDA BARCE / Mario Hezonja sjajan protiv Panathinaikosa

Image
Foto: YouTube Screenshot

U derbiju 2. kola TOP-a 16 Eurolige košarkaša Barcelona je na svom terenu svladala Panathinaikos sa 80-76, a odličnu partiju pružio je mladi hrvatski reprezentativac Martio Hezonja, i to za samo 13 minuta u igri.

9.1.2015.
23:08
YouTube Screenshot
VOYO logo

Značajnu ulogu u prvoj pobjedi Barcelone u ovoj fazi natjecanja imala su i oba hrvatska reprezentativca i Mario Hezonja i Ante Tomić.

Mladi Hezonja je za 13 minuta provedenih u igri ubacio 11 koševa (šut za dva 1-3, trica 3-3) uz po jedan skok i asistenciju, dok je Tomić igrao 29 minuta i za to vrijeme postigao devet poena (šut za dva 4-6, slobodna bacanja 1-3) uz šest skokova i dvije asistencije. Marcelinho Huertas je sa 22 pogotka predvodio Barcelonu, a DeMarcus Nelson sa 16 Panathinaikos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba sastava nakon dva kola imaju po pobjedu i poraz.

U drugom susretu skupine E igranom u petak Žalgiris je u Kaunasu svladao berlinsku ALBA-u sa 75-62, te oba sastava također sada imaju omjer 1-1. U njemačkom sastavu Marko Banić je igrao 22 minute i za to vrijeme postigao 12 koševa (šut za dva 4-7, slobodna bacanja 4-4) uz četiri skoka, dok Leon Radošević nije bio u sastavu.

Anadolu Efes je stigao do druge pobjede u skupini F velikim preokretom protiv Unicaje. Na poluvremenu je bilo 15 razlike (34-49) za goste, ali domaći su čitav zaostatak nadoknadili još do isteka treće četvrtine i na kraju slavili sa 74-70.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponajbolji igrač Anadolu Efesa bio je Amerikanac s hrvatskim državljanstvom Dontaye Draper sa 13 koševa (šut za dva 2-3, trica 3-6) uz šest asistencija i pet skokova za 27 minuta provedenih na parketu, dok je Dario Šarić uspjehu svoje momčadi pridonio s pet poena (šut za dva 1-1, trica 1-3), tri skoka i dvije asistencije za 29 minuta. Unicaja je tako u TOP 16 krenula s dva poraza.

Uspješan je bio i drugi turski predstavnik u skupini F Fenerbahce Ulker koji je kao gost nadigrao Nižnji Novgorod sa 78-60, pa oba sastava imaju omjer 1-1. Hrvatski reprezentativac Luka Žorić imao je skroman učinak u sastavu Fenera, za 11 minuta postigao je četiri koša (šut za dva 2-3) uz jedan skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo