Maestralni Hrvat nakon ludog finala 'zaprijetio' Goranu Ivaniševiću

Hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio ATP turnir u Delray Beachu iz serije 250. Međugorac je nakon tri sata i osam minuta slavio protiv Kevina Andersona sa 7:6(6), 6:7(7), 6:4.

24.2.2014.
8:44
VOYO logo

Bio je to najduže finale u povijesti ovog turnira, te najduže finale za obojicu igrača na ATP Touru! Čilić se četvrtom pobjedom u petom međusobnom susretu protiv Andersona domogao svoje 11. ATP titule, druge u svega tri tjedna. Osvajanjem naslova Čilić je prestigao Ivana Ljubičića po broju osvojenih trofeja, dok vodeći Hrvat u ovoj kategoriji ostaje njegov aktualni trener Goran Ivanišević (22).

"Osjećaj je sjajan. Pogotovo nakon što sam završio meč iza jedan sat u noći. Izdržao sam nakon luda tri tjedna i na kraju slavio. Jako sam sretan zbog ove pobjede", rekao je Čilić nakon susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je trebao čak sedam meč-lopti da bi zaključio ovaj susret, a četiri je propustio u drugom setu i to nakon što nije uspio odservirati za meč. Činilo se da će naš tenisač vrlo brzo podići novi trofej u svojoj karijeri nakon što je vodio sa 7:6(6), 5:3 te servirao za meč. Međutim Anderson je vratio break zaostatka, potom spasio meč-loptu na svom servisu, spasio je nove tri u tie-breaku, u kojem je također nadoknadio zaostatak od 1:4.

U odlučujućem setu su obojica izmijenili rane breakove, no ključni je napravio naš igrač pri rezultatu 2:2. Čilić je držao svoj servis do kraja susreta, koji je okončao svojim 16. asom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meč nije bio lagan za moje živce, a pogotovo Goranove. Uhvatila me neka nervoza, no srećom sam pronašao način da izborim pobjedu", komentirao je Međugorac nakon meča.

Čilić je pobjedom osvojio 250 bodova i novčani ček od 81.500 dolara. Osvajanjem turnira je ujedno skočio na 25. mjesto ATP-jeve ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo