NIŽE FINALE ZA FINALOM! / Marin Čilić: Igram tenis života!

Image
Foto: AP Images

Najbolji hrvatski tenisač prvi put u karijeri je spojio tri finala. Nakon osvajanja Zagreba, i Rotterdama, plasirao se i u finale ATP-a u Delray Beachu.

23.2.2014.
11:34
AP Images
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja s odličnim igrama na Touru, nakon osvajanja Zagreba i finala Rotterdama, Čilić se plasirao i u finale ATP turnira u Delray Beachu.

U polufinalu je pobijedio drugog nositelja Amerikanca Johna Isner 7-6 (5), 6-3, a u finalu ga očekuje Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je bio bolji od Amerikanca Stevea Johnsona 6-2, 6-4. Bit će to Čilićevo 20. finale u karijeri, a do sada je osvojio deset turnira.

"Ovo su sasvim sigurno najbolja tri tjedan u mojoj karijeri. Igram tenis života, no što je jednako važno pokazao sam kako mogu zadržati kontinuitet kvalitetnih igara. Protiv Isnera nije bilo lako, ima sjajan servis i nema previše prilika za break", kazao je Čilić koji je prvi put u karijeri spojio tri finala.

Čilića u finalu očekuje 21. tenisač svijeta s kojim je do sada igrao četiri puta i pritom upisao tri pobjede. Posljednji put igrali su prošle godine u Rimu, a slavio je 28-godišnji Anderson.

Premda je Južnoafrikanac, Anderson živi u Delray Beachu i igrat će pred svojim navijačima.

"Lijepo je igrati kod kuće. Obožavam ovaj turnir. Protiv Čilića neće biti lako, Marin je u sjajnoj seriji," kazao je Anderson koji je u Delray Beachu slavio prije dvije godine. Ima i turnirski naslov iz Johannesburg 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo