ČILEANAC OBJESIO KOPAČKE O KLIN / Marcelo Salas završio karijeru

Image

Vjerojatno najbolji čileanski nogometaš u povijesti, danas 34-godišnji ljevonogi centarfor Marcelo Salas, objavio je u petak prekid igračke karijere.

28.11.2008.
21:13
VOYO logo

"Sastao sam se danas s Marcelom i tom mi je prilikom objavio da je odlučio prekinuti karijeru", izjavio je u jednome TV intervjuu u petak direktor Universidada de Chile Federico Valdes.

U istom klubu u kojem je i potekao veliki je centarfor igrao protekle tri sezone. Posljednji je profesionalni nastup upisao protiv Cobreole prošle nedjelje. Zabio je tom prilikom dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog njegova preranog povlačenja s travnjaka jesu bolovi u koljenima, zbog kojih je prošlog proljeća definitivno ispao iz kruga reprezentativnih kandidata.

S 37 postignutih golova u 70 nastupa Salas je najbolji strijelac čileanskoga nacionalnog sastava svih vremena. Prijašnji je rekord, onaj Ivana Zamorana (34 gola), izjednačio još 2001. godine. Posljednji gol za reprezentaciju zabio je prošle godine u kvalifikacijskom dvoboju za SP 2010. godine kod Urugvaja (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robusni napadač je u svoje zlatno doba osvojio talijansko prvenstvo, kup i Kup kupova s Lazijem, a igrao je također u River Plateu i Juventusu. U Torino je došao 2001. godine te su ga upravo u Juveovu dresu počele napadati brojne ozljede. Imao je tada 26 navršenih godina. 

Nakon dvije sezone vratio se bezuspješno u River Plate, a nakon nove dvije u Universidad de Chile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo