MANDŽUKIĆ I SUBAŠIĆ NISU SKIDALI OSMIJEHE S LICA: / Vatreni progovorio o konkurenciji s Kramarićem i hoće li biti u prvih 11

Image
Foto: Pixell

Još je samo nekoliko dana do prve utakmice u Rusiji.

12.6.2018.
17:08
Pixell
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativci Mario Mandžukić i Danijel Subašić održali su konferenciju za novinare u kojoj su najavili susret s Nigerijom u subotu u 21 sat.

"Dojmovi? Stvarno su nas lijepo dočekali. Sve je dobro i osjećamo se kao doma", rekao je Mandžukić dok je Subašić dodao kako imaju sve potrebno i da se pripreme za sve što ih čeka, javlja Gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je uslijedilo pitanje mogu li ponoviti uspjeh brončanih iz Francuske.

"Već dugo se govori o tome. Imamo dobre pojedince i momčad. Vidjet ćemo. Prvi je cilj proći skupinu, poslije je sve moguće", kazao je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genijalci na sredini terena

Poznato je da Vatreni imaju snažan Vezni red s Modrićem i Rakitićem.

"Lijepo je znati da imamo takve igrače, ali moramo djelovati kao ekipa i biti kompaktni na terenu. To će izbaciti pojedince koji igraju u velikim klubovima", dodao je Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je pitanje za Mandžukića, odnosno znači li njegov dolazak na presicu da je u prvih 11 za Nigeriju.

"Još ništa ne znam. Imamo još treninga do prve utakmice i ne znam tko će igrati. Ja znam da ću biti spreman kako god bude", rekao je napadač Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić je u prijateljsku utakmicu sa Senegalom završio ranije. Napustio je travnjak držeći se za nogu. Priznao je potom da vuče ozljedu neko vrijeme.

Image

12.06.2018., Rusija, Roscino - Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. Hrvatski nogometni reprezentativci Danijel Subasic i Mario Mandzukic odrzali su konferenciju za medije na stadionu Arena Roscino. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"To je iza mene. Sve će biti u redu. Riječ je o manjim problemima koji traju mjesec i pol dana. No, treniram normalno i jedva čekam utakmicu", kazao je Subašić, koji će po prvi put biti jedinica na svjetskim prvenstvima. Do sada je bio rezerva Pletikosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali Kramarića

"Dugo sam bio drugi ili treći izbor i jako sam sretan što mogu igrati na Svjetskom prvenstvu. Usredotočeni smo na prvu utakmicu. Znamo koliko je važno pobijediti", izjavio je Subašić.

Pitanje za Mandžukića glasilo je koliko još ima energije u njemu s obzirom na dugu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je motivacija igrati za reprezentaciju. Drugi su također u istoj situaciji i ne možemo se na to izvlačiti", rekao je. Pitanje o Andreju Kramariću nije moglo izostati.

"Naravno da mi je drago za sve naše igrače kad dobro igraju jer svi imamo koristi od toga. Isto je i s Andrejem. Drago mi je i Hrvatska sigurno ima dobru budućnost", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izbornika Zlatka Dalića ima samo riječi hvale.

"Puno nam je pomogao i sad smo ovdje s njim. Najbolje će nas znati pripremiti za Nigeriju. Izgradio je dobar odnos s igračima i svima je drago da o svemu mogu porazgovarati s njim. To može biti samo pozitivno", izjavio je napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška utakmica

Subašić je dodao da je Dalić takav sa svima, bez obzira tko je u početnih 11.

"Odnos između svih nas je odličan i tako treba nastaviti", poručio je. Upitan je zatim koliki će biti problem igrati protiv Nigerije jer imaju dosta različit stil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će teško. Brza su momčad. Igraju drugačije nego što se igra u Europi, ali moramo odgovoriti na travnjaku i uzeti sva tri boda", kazao je vratar.

"Naravno da svi želimo napraviti dobar rezultat u Rusiji. To mi nedostaje s reprezentacijom. Imamo dobru momčad, ali smo mi jedina reprezentacija koja cilja da nešto napravi. Morat ćemo biti pravi na terenu", kazao je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Generacija iz Francuske je imala veći zanos i puno veću podršku nego mi kroz kvalifikacije. Možda se to nikad ne dostigne, a možda netko iza nadmaši", završio je vratar.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo