WALES PAO U OSIJEKU / Mandžo i Dudu osigurali Hrvatskoj miran 'zimski san'

Image
Foto: PIXSELL

Napadač Bayerna iskoristio je grešku golmana u 27. minuti pogodivši za vodstvo, dok je Dudu nakon gužve u kaznenom prostoru postavio konačan rezultat u 58. minuti.

16.10.2012.
21:49
PIXSELL
VOYO logo

OSIJEK - U susretu četvrtog kola A skupine kvalifikacija za plasman na svjetsko prvenstvo 2014. nogometna reprezentacija Hrvatske je u Osijeku pred 16.000 gledatelja pobijedila Wales 2:0 golovima MarijaMandžukića (27) i Eduarda (58).

Hrvatska je do nove pobjede u kvalifikacijama, treće u četiri susreta došla uvjerljivom igrom i prava je šteta što 'vatreni' nisu i uvjerljivije slavili u Gradskom vrtu. Cijela utakmica igrala se praktički na jedan gol, a koliko je Hrvatska bila dominantna, pokazuje i podatak o 25 udaraca upućenih prema velškim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je došla do vodstva u 27. minuti nakon što je Mario Mandžukić iskoristio poklon gostujućeg vratara LewisaPricea. Do tada najbolji igrač u gostujućim redovima pokušao je nogom ispucati povratnu loptu, no to je izveo vrlo loše pogodivši Mandžukića. Napadaču njemačkog velikana Bayerna otvorila se prilika pucati na prazna vrata što je 'Mandžo' lakoćom iskoristio. Hrvatska je do konca poluvremena imala još nekoliko sjajnih prilika, no Price je sjajno reagirao na udarce Badelja, Eduarda i Mandžukića.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska je nastavila dominirati i u nastavku utakmice, a u 57. minuti je Eduardo u gužvi iz blizine pospremio odbijanac nakon što je Price sjajno obranio udarac Perišića. Eduardo je bio vrlo blizu i drugog gola, no njegov udarac u 74. minuti zaustavila je vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim utakmicama naše skupine pobjede su odnijeli domaćini. Makedonija je zahvaljujući pogotku Ibraimija iz jedanaesterca svladala Srbiju, dok je Belgija dugo lomila, ali na koncu i uspjela slomiti Škotsku. Završilo je 2:0 golovima Bentekea i Kompanyja.

Hrvatska nastavlja s kvalifikacijama 22. ožujka iduće godine kada u Zagreb dolazi reprezentacija Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vatreni' sa žutim kartonima 'preživjeli'

U susretu protiv Walesa čak šestorici hrvatskih igrača zbog žutih kartona je prijetilo neigranje u idućem dvoboju protiv Srbije. U opasnosti su bili JosipŠimunić, NikicaJelavić, DarijoSrna, GordonSchildenfeld, VedranĆorluka i LukaModrić. Srećom nitko nije dobio javnu opomenu, pa će ova šestorka biti u krugu kandidata za jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama.

Šimunić i Jelavić su javno opomenuti s Makedonijom u Zagrebu, Srna i Schildenfeld u Belgiji, a Ćorluka i Modrić u Skoplju. OgnjenVukojević već je skupio dva žuta kartona pa nije konkurirao za utakmicu protiv Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo